Rundveehouderij

Nieuws 1067 x bekeken 4 reacties

Fonterra; prijs stijgt bij flinke aanvoer

Auckland - De opbrengsten van zuivelproducten op de internetveiling van de Nieuw-Zeelandse coöperatie Fonterra zijn dinsdag licht gestegen.

De beursindex laat een stijging zien van 2,3 procent ten opzichte van de laatste veiling op 6 augustus. Ook op deze veiling werd er net als twee weken geleden een grote hoeveelheid zuivelproducten (56 duizend ton) verhandeld. De negatieve berichten rondom de kwaliteit van een aantal zuivelproducten van het concern lijken vooralsnog niet al te veel invloed te hebben op de internetveiling.

Boterolie laat de grootste stijging zien. Het product stijgt met 6,9 procent in prijs naar 4.931 dollar (3.682 euro) per ton. Vollemelkpoeder stijgt met 2,1 procent naar 5.124 dollar (3.826 euro). Margeremelkpoeder daalt 0,6 procent in prijs. Mageremelkpoeder kost 4.426 dollar per ton (3.305 euro).

Grootste daler op de veiling is karnemelksepoeder, dit product daalde 3,6 procent in prijs.

Laatste reacties

 • mau

  hoeveel zouden ze zelf terug gekocht hebben ?

 • niet

  maakt niet uit toch, bouwen alles wat het halen kan!!

 • mau

  als ze tuurlijk op korte termijn de prijs in de benen houden , rollen er minder koppen in de top en 't geeft gelijk de indruk dat er (gek genoeg) veel omzet is sinds de botulisme , waarmee men probeert de middelllange prijs in stand te houden (voorkomen dat iedereen denkt dat er een poederberg is) .
  Het zijn vooral de korte contracten die stijgen , de rest (3 tot 6 maanden) is maar heel matig .

 • jaapjo

  Straks als ze fonterra op de knieen hebben dan is fc aan de beurt

Of registreer je om te kunnen reageren.