Rundveehouderij

Nieuws 1307 x bekeken 6 reacties

Britten beginnen met ruimen dassen

Gloucester – In twee gebieden in het zuidwesten van Engeland is begonnen met het ruimen van dassen in de strijd tegen runder-tbc. Dat heeft voorzitter Peter Kendall van de National Farmers Union in een brief aan zijn leden bevestigd.

Volgens Kendall kan het niet zo zijn dat jaarlijks duizenden stuks vee worden gedood omdat ze met runder-tbc zijn besmet, terwijl tegelijkertijd besmette dassen vrij in de natuur kunnen blijven rondlopen. In totaal kunnen vijfduizend dassen worden afgeschoten, vaak door boeren in het gebied. Natuurorganisaties, dierenbeschermers en vooral activisten hebben al eerder aangekondigd tegen de fel omstreden ruimingen in actie te zullen komen.

Laatste reacties

 • w v gemert

  Goed voorbeeld doet goed volgen!!
  Als het kalf verdronken is dempt men de put.

 • Geen jacht meer

  Bij boeren moet altijd alles: DOOD.

 • koestal

  De burgers hebben geen schade van de dassen,bij ons hebben de burgers geen schade van de ganzen,dat is juist het probleem

 • jordi 1455

  @koestal, we doen al die ganzen bij geen jacht meer in zijn woning, dan zit hij mooi met dat ganzenprobleem en zijn wij er van af.

 • Bison

  GJM,wat wil je now, jij hebt ook het eewig leven niet,..ik zou maar een oogje houden op die Moslims , die willen MENSEN DOOD.

 • J@gertje

  Bij die geiten wollen sokken moet alles blijven leven.
  Behalve een hoop geschreeuw vanaf de zijlijn willen ze er geen enkele verantwoording voor dragen.
  Nee, ze zadelen een ander liever met de problemen op.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.