Rundveehouderij

Nieuws 2318 x bekeken

26 Belgische Danone-leveranciers onderdak bij Arla

Pronsfeld - Arla neemt 26 leveranciers van Danone over in de Belgische regio Antwerpen. De Belgen worden volwaardig lid van de zuivelcoöperatie en brengen een melkproductie in van 25 miljoen kilo die zal worden verwerkt bij Arla MUH in Pronsfeld in de Duitse Eifel.

Dat blijkt uit berichtgeving in de leveranciersnieuwsbrief van het concern. Arla MUH had bij voorbaat al 500 leden-leveranciers in België. Danone kondigde eerder aan dat het om herstructureringsredenen af wil van in totaal 80 Belgische leveranciers. Arla kan de melk van de Belgen goed gebruiken in het kader van de groeistrategie van het van oorsprong Scandinavische concern dat inmiddels naast Denemarken, Zweden en België ook coöperatieleden heeft in Luxemburg, Duitsland en Groot-Brittannië.

Of registreer je om te kunnen reageren.