Rundveehouderij

Nieuws 1527 x bekeken

Weidegang voor rond 40 procent van Duitse melkveestapel

Wiesbaden - Ongeveer 35 procent van de Duitse melkveehouders laat de koeien in het zomerhalfjaar dagelijks in de wei. Dat valt op te maken uit een inventarisatie van het Statistische Bundesamt.

De hoogste weidegangcijfers gelden voor Sleeswijk-Holstein en Noordrijn-Westfalen: 90 en 85 procent. Ook in Nedersaksen is weidegang met 75 procent eerder regel dan uitzondering. In de melkveehouderij in Beieren wordt weidegang daarentegen weinig toegepast. Daar komen maar bij 20 procent van de bedrijven de koeien buiten. Als naar de omvang van de veestapel wordt gekeken is weidegang het frequentst de regel bij bedrijven met tussen de 100 en 200 koeien. Van de totale Duitse melkveestapel heeft 40 procent weidegang.

Of registreer je om te kunnen reageren.