Rundveehouderij

Nieuws 22743 x bekeken 40 reacties

Van Bakel vertrokken naar Zuid-Amerika

Venlo – Willy van Bakel is vertrokken uit de Verenigde Staten en verblijft in Zuid-Amerika. Dat heeft zijn advocaat aan curator Wim Eikendal laten weten.

Eikendal is aangesteld als curator bij Van Bakel Onroerend Goed, de bv van Willy van Bakel die vorig jaar failliet is verklaard. Van Bakel Onroerend Goed begon met de handel in melkquota en onroerend goed. Later werd hij actief in de VS. Tientallen melkveehouders uit Nederland, maar ook uit België en Duitsland zijn via de Amerikaanse dochteronderneming naar de VS geëmigreerd.
De curator heeft nog veel vragen over de gang van zaken bij de firma en het faillissement. De curator doet onderzoek naar faillissementsfraude en vermoedt onbehoorlijk bestuur. Hij heeft een keer een gesprek gehad met Van Bakel. Die is daarna vertrokken naar het buitenland. In april is Van Bakel voor het laatst opgeroepen om naar Nederland te komen voor nader overleg met de curator. Op basis van de Faillissementswet is hij verplicht voor de curator te verschijnen en deze alle inlichtingen te verschaffen.
De curator heeft vragen over diverse transacties. Eén transactie is al door de curator vernietigd. Dat betreft de overdracht van de vordering van Van Bakel Onroerend Goed van ruim 5,4 miljoen euro op pluimveehouder Van Deurzen aan Vreba Melkvee. De transactie is vernietigd op grond van artikel 42 van de Faillissementswet. Op basis daarvan kan een curator elke rechtshandeling die is gedaan vóór de faillietverklaring van een bedrijf vernietigen, omdat de ondernemer wist of behoorde te weten dat dit nadelig zou zijn voor de schuldeisers.

Laatste reacties

 • NoordHollander

  ja daarvoor zal een curator lang niet genoeg zijn alleen komen die liever als er nog iets te verdelen is dat zal nu tegenvallen oa omdat van bakel heel lang is beschermd door zogenaamde vrinden of belanghebbenden

 • info36

  Criminaliteit wordt nog steeds beloont in Nederland.

 • sybrenm1

  Hij is naar Zuid-Amerika vertrokken. Naar welk land? Enkele landen daar hebben geen uitleveringsverdrag met de VS of met Nederland.

 • ...............

  Die zien we nooit meer............terug!

 • Gerd

  Vielleicht trifft er sich ja mit snowden in Ecuador?

 • koestal

  of Joran van der Sloot in Peru

 • drikhend

  Waarom doen er zoveel lelijk over v Bakel eerst hebben ze zijn reet af gelikt en enkele zijn hem figuurlijk in de reet gekropen . daar heeft hij mooi gebruik van gemaakt . En als de zeepbel niet geklapt was had men hem nog zijn reet afgelikt of was er helemaal ingekropen . Men is nog altijd zelf verantwoordelijk voor zijn handelen . En wie geeft zijn heel hebben en houden mee aan een vreemde die daarbij ook nog eens mee naar een vreemd land gaat,

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Mels

  Opgerot staat netjes.....

 • fjam

  nou en ?

 • denker123

  dirkhend,Er zijn ook boeren die hun geld in eigen beheer gehouden hebben,en toch nog bedrogen zijn door Willy van Bakel.Trouwens de boeren die meer risico genomen hebben,hoefden ook alles niet in rook zien opgaan als Willy zich aan de afspraken gehouden had zoals hij in Nederland altijd deed,en geen abnormale risico's had genomen.Is hij nu gelukkig met andermans geld????

 • W Geverink

  Waarom gaat van Bakel naar zuid Amerika? De paus is op bezoek in Brazilie stelletje slimmerikken!

 • Agrisales.nl

  Willy was destijds de Paus in Nederland en omstreken, het leek wel een sekte die in zijn verhalen geloofden. Doch het is schrijnend hoe hij tientallen boerenfamilies naar de afgrond heeft geholpen. Heeft de Nederlandse justitie hier geen belangstelling voor? Kan zoiets onder de dekmantel van 'de crisis' zijn slachtoffers vertellen heel andere verhalen, goed voor een serie in De Boerderij ter waarschuwing op herhaling.

 • trekker123

  Dat waarschuwen gaat niet helpen. Mensen hebben een slecht geheugen, maar er is ook weinig verschil tussen grote mensen en kleine kinderen. De stoerste jongen uit de straat heeft vriendjes om zich heen. En vooral de sukkeltjes die zelfstandig niks durven zijn graag in het gezelschap van de stoerste van de klas. De stoere jongen is meestal een kop groter dan de rest, een jaar ouder en weet overal raad op. Daar wil je graag bij horen. Maar de stoeren jongen laat er wel altijd een ander voor opdraaien. Boerderij hoeft geen serie te plaatsen ter waarschuwing maar kan die waarschuwing met één regel af: 'Als het te mooi is om waar te zijn dan is dat meestal waar'. Maar dat horen we niet graag dus dat gaat niet helpen. Net zo min als dat de grootgraaiers wat van de economische crisis hebben geleerd. En de gewone man trouwens ook niet. Zodra die weer hypotheek krijgt bij de bank dan wordt die ook weer gewoon opgenomen.

 • info48

  Drinkhend: 'mooi gebruik van gemaakt'??????? noem je dat zo als mensen je het vertrouwen geven?

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • janvantuijl

  Ted van Raay heeft toch een mooi bedrijf opgebouwd.

 • drikhend

  Beste Info 48 en Denkert123 . Voor hem is het gebruik maken van en wij zien het als misbruiken . Bij boeren die wilden verkopen tot diep in de nacht blijven zitten tot dat de boer goed gaar was . En dan zaken doen . Winsten maken die in de gulden tijd opliepen tot soms meer als een gulden per liter .En kopers gezamenlijk in de auto meenemen en dan onderweg zich door zijn maten laten bellen en zo voordoen dat er veel vraag naar grond en melkquotum was . En dan aanbod doen en dan stellen nu ja zeggen want anders is het verkocht aan een beller van net . De melkquotum verkoper had hem buiten kunnen zetten met de boodschap kom maar terug als ik de slaap uit heb . En de kopers hadden nee kunnen zeggen . Toen durfde men niet want men dacht niet zonder hem te kunnen . En in plaats van elkaar de helft van de winst van hem te gunnen ging hij ermee lachen . er waren genoeg adviseurs die tegen redelijke kosten de papier kraam wilde regelen . Hij dacht dit kunstje ook in Amerika uit te halen en als hem dit gelukt was dan had men hem nog op handen gedragen tot dat de zeepbel een keer geklapt was . Nu de zeepbel geklapt is is hij in een keer een bedrieger . Was de zeepbel niet geklapt dan had hij de zaak niet bedrogen al waren zijn handelingen hetzelfde geweest . Ik zie geen verschil . Alleen dat bij velen laat de ogen zijn opengegaan . De beste Trekker 123 zijn verhaal klink niet ver van de waarheid wat betreft deze figuur .

 • denker123

  Beste janvantuyl Ted van Raay heeft geluk gehad dat hij bij de eerste Boeren was en dus onderaan willy,s piramide stond. Hij moest enkele goeddraaiende lokvogels hebben .Door zijn vlucht bekent hij schuldig te zijn.

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • Rikkamperman

  Info36, beloond met een d, de n zit niet in 't kofschip.

  Ik ken nog een klasgenoot van Willy, net zo'n rat, zal 'm in de lichting zitten.....

 • ed_erpel

  Wederom alle reakties anonym!!! Schitterend hoe iedereen Van Bakel voor alles de schuld geeft. Als melk in the USA op hoog niveau was gebleven was de Paus bij HEM op bezoek gekomen. Het was een ieder zijn Eigen beslissing om in zee te gaan met VB. Niemand heft een geweer tegen z`n hoofd gehad.
  Jarenlang geode zaken gedaan met VB. geen enkel negatief word erover.

  Edwin Camps, Taber AB. Canada

 • drikhend

  Beste Edwin Camps .het is waar niemand die heeft een geweer tegen zijn hoofd gehad .En zoals ik stel in #18 ik zie geen verschil in handelen als alles goed was gelopen . Nu het fout gelopen is is hij een bedrieger . Was het goed gelopen dan was hij een gevierd man . Terwijl hij het zelfde gehandeld zou hebben .Ik ken veel verhalen van boeren die zaken met hem deden en iedereen was en wilde zijn vriend zijn . Hier heeft hij zakelijk gebruik van gemaakt . Maar iemand die kon tellen en zijn oren gebruikt had . Kon weten dat hij dikke winsten maakte . En daar van zijn (hun) melkveebedrijf opgebouwd hebben . En dit als showroom gebruikt hebben . Men wilde bij de winnaar horen en koop hem bijna in zijn kont . En niemand bij de verliezer horen en nu kost men hem het liefst uit , Bij zaken doen zijn meestal meerdere partijen betrokken . En is vooraf informatie inwinnen en ogen en oren open belangrijk . En vertrouwen komt te voet maar gaat te paard .

 • Vibank

  Het is een mirakel zei van bakel dat die kip zo kakel en toch geen ei

 • denker123

  Beste ed erpel je hebt gemakkelijk praten als je in de periode gehandeld hebt met Willy toen alles nog koek en ei was met Willy.Maar met deze gedupeerde boeren heeft Willy wel een koopcontrakt getekend,bij niet naleving moet normaal terugbetaalt worden + een boete. In 2007 stond hij in alle vakbladen om de Nederlandse zuivelcooperaties uit te lachen die volgens hem een veelte lage melkprijs uit betaalden,Willy kon het veel beter met vrebamel 40 tot 50 cent per ltr en dit voor jaren!!!!Het was beter dat hij de bouw van boerderijen beter geregelg had,veel minder bouwprojeten met waterdichte financieringen en bouwcontrakten voor dat de financieele crisis toesloeg dan was hij wel succesvol geweest.Niet zoals nu gebeurd is,zijn laatste verkoper heeft zeker 15 boerderijen verkocht in de V.S.waarvan er niet een gebouwd is.

 • Mels

  Willy heeft een piramide spel gebouwd en die spellen leveren altijd maar enkele winnaars op,de laatst instappenden zijn de verliezers,met dien verstande dat hier men niet kon doorzien dat het niet helemaal deugde,op papier klopten de cijfers maar helaas in de praktijk absoluut niet. Nu vlucht de boef met de staart tussen de benen en gelijk heeft ie want de VS komt ie geloof ik niet meer in of enkel om in het gevang te belanden.

 • moonshine1234

  Het verslag van Dhr Eikendal is maandag 7-22-2013
  afgegeven op het FBI kantoor in Toledo aan Thomas Pearson
  Adres 420 Madison Avenue Suite 800 Toledo Ohio 43604
  Telephone 419 254 8974 Fax 419 254 8940
  Mochten er mensen zijn die iets te melden hebben , U kunt dit
  number bellen
  Wat is de volgende stap van Dhr Eikendal?

 • drikhend

  Uit alle verhalen blijkt dat er veel mensen zijn die ter goeder trouw met deze persoon gehandeld hebben . En hem veel vertrouwen hebben gegeven en daarnaast al voor levering van het gekochte het geld hebben gegeven .En dat het hier bij veel om hun heel vermogen ging . Dan kun je je afvragen is dit slim , zakelijk verantwoord , dom ,naïef ,gebruikelijk ,enz. Ik kan hier geen antwoord op geven . Maar deze persoon moet toch iets hebben wat een ander niet heeft . Want wie geeft zijn heel hebben en houden in de handen van een persoon .En zijn manier van handelen zo als ik in #18 beschreven heb zegt al genoeg over zijn handelsgeest . Ik zie geen verschil in handelen van begin tot klap zeepbel . Alleen dat bij velen toen pas de ogen open zijn gegaan . En bleek dat ze niet bij de winnaar zaten maar bij de verliezer die hun al jaren uitgemolken had .En hij van gevierd man tot oplichter benoemd . Maar als de zeepbel niet geklapt was nog steeds een gevierd man zou zijn ondanks dat hij zelfde gedaan zou hebben . Men kon toch zien dat wat er binnen deze familie opgebouwd werd van de boeren afgestroopt werd door dikke winsten te pakken .

 • Piet, Midden-Europa

  Dom, naief of onverstandig is allemaal bijzaak !!!... Hoofdzaak is dat er vertrouwen MISBRUIKT is !!!!!..... Goed zult u zeggen/denken de eerste klanten zijn toch netjes behandeld, die hebben GELUK gehad, omdat zij het fundament waren van het PYRAMIDE spelletje dat door fout management van eigen bedrijven in 2009 ontplofte !!!... Zo is het en niet anders !!!!!.....

 • moonshine1234

  om 200miljoen hier in de USA in de lucht op tekunnen blazen heb je meer nodig dan alleen boeren
  Onze vriend heeft het niet bij die boeren alleen gelaten
  Wat denk je van banken,voerleveranciers, voercompanies, akkerbouwers
  degene die diesel levere bij een nieuwe bouwlocatie,constructiebedrijven
  elektriciteitsbedrijven,etc
  Ik respecteer ieders mening
  Hoeveel heeft onze vriend bijgedragen aan de ontwikkeling van de rundveehouderij hier in de USA?
  Ben met Piet Midden Europa eens, het vertrouwen is misbruikt
  en voor mijzelf heb het woord begraven en dicht gestort met beton

 • drikhend

  Beste Piet ik zeg niet dat de eerste klanten netjes behandeld zijn. Deze meneer heeft iets wat niet iedereen heeft . Hij kan mensen flink afzetten en daarbij vertrouwen opbouwen . Dit is een gave die hij gebruikt of misbruikt heeft net hoe je het noemt . Men kroop hem bijna in zijn reet en hij hoefde als ware het geld maar op te rapen . Hij heeft naar mijn inzien van begin af de mensen zijn vertrouwen misbruikt en deze flink uitgemolken . Alleen toen wilde men dat niet zien want hij deed grote dingen en iedereen wilde bij hem zijn .En van deze winsten eigen bedrijven opgebouwd . Maar toen de melkprijzen en handel inzakte kon hij zijn eigen bedrijven niet meer draaiende houden want er kwamen geen vette winsten meer van zijn handel om ze draaiende te houden . Want met melken heeft hij deze bedrijven niet opgebouwd ook niet in Nederland .Maar deze diende als showroom om de mensen de mooie kant van het verhaal te laten zien .Zodat men dacht deze hebben verstand van zaken en weten hoe het moet .Maar hij vertelde er niet bij dat deze recht werden gehouden met de winst uit de handel en niet door de winst van de melk . Dit hebben velen niet gezien of willen zien . En hebben hem als ware een blanco check gegeven .En net zoals u stelt de eerste klanten waren het fundament . Er is geen verschil tussen zijn handelen van het begin tot aan klappen van zijn zeepbel . Alleen dat hij bij velen een gevierd man was en nu een een keer een crimineel .Het was gewoon te mooi om waar te zijn .

 • drikhend

  Beste Moonshine1234 als die 200miljoen van u kloppen moet je nagaan wat hij hier in Nederland van de boeren afgestroopt heeft voor dat hij Naar de USA ging handelen . Waar is al dat geld gebleven . Uit veel dingen blijkt dat er veel show bij was en het melken van hun niet veel voorstelde . Want Vreba melkvee had zich zelf allang moeten kunnen bedruipen . Maar als extern niet iemand was bijgesprongen was het al allang opgedoekt .Dus is er altijd geld van de winst van zijn handel naar melkvee gemoeten Dit zowel in Amerika als Nederland . En toen handel minder werd is het geld van mensen gebruikt die hem de blanco check (vertrouwen) gegeven hebben . In Amerika heeft hij zoals u stelt niets bijgedragen aan de ontwikkeling van de rundveehouderij . Maar in Nederland ook niet want als je je eigen bedrijf niet recht kunt houden kun je mij niet wijsmaken dat je bijdraagt aan ontwikkeling van ,terwijl velen vol bewondering over hem spraken .Daarom zie ik geen geen verschil in handelen van voor Amerika en later .Alleen het gat werd groter en deze meneer nog overtuigend gewiekster.Het verwonderd mij dat hij dit zolang vol heeft kunnen houden .

 • Piet, Midden-Europa

  Beste @drikhend, het is waar het was gewoon te mooi om waar te zijn. Hij zal ook de overtuigings ''gave'' hebben van een Hypnotiseur. Maar als ik het allemaal goed begrepen heb heeft Willy een spoor van vernielingen achter gelaten !!!... Die ''boffers'' die voor zijn SHOW dienden zijn er dan nog genadig van afgekomen !!!...

 • drikhend

  Beste Piet . Dit spoor van vernieling is waarschijnlijk veel groter dan wij denken en weten . Wat is er sinds de quotum handel gebeurt . Meeste melkhandelaren kende mekaar goed . En konden door elkaar te informeren mooi de prijs laten zakken en opdrijven als het in hun voordeel was .Er zijn boeren die veel te duur gekocht hebben en uiteindelijk zijn moeten stoppen . Dit zul je niet horen van deze boeren zelf( ze Schamen zich waarschijnlijk als ze dit toe moeten geven ). Maar door bepaalde manipulatie van de markt is er veel geld bij de melkveehouders die quotum gekocht hebben uit bedrijf onttrokken . En de invloed van een handelaar met veel omzet is daarin groot .Dit komt vroeg of laat ook wel boven water . Maar voor deze kopers is het te laat en zitten met de extra lasten .En veel handelaren zijn gestopt of zijn met minder winst ook blij .Beter iets dan niets .Heb zucht lijd ook tot niets daar zijn hopelijk deze figuren ook achter gekomen . En de slachtoffers van deze figuur zullen met grote zekerheid nooit meer iets van hun centen zien . Want in de Peel valt ook niets te halen als een hoop stront en puin .

 • golddigger

  Er zijn bedrijven in de USA gerund door Nederlanders met (merendeels) van ori gine weinig eigen vermogen, gebouwd met geld van vermogende boeren,( lees gejat van) die momenteel nog steeds draaien onder toeziend oog van Willy' s broers Rene en Alex??! Deze vermogende boeren en hun families zijn berooid teruggekeerd naar Nederland waar hun of een uitkering of minimum loon per uur wacht?? Dit alles terwijl de van Bakels nog steeds mooi weer spelen met deze mensen hun tent?? Hopelijk viert het (FBI) recht zege en belandt uiteindelijk alles terug bij de (ex) vermogende rechtmatige eigenaar waar het hoort!!

 • jan lul

  Willy is bananenboer geworden in Brazilie

 • moonshine1234

  we hebben nu contact met Milkpoint dat is een argrarisch dagblad in Brazilie
  Als je google daar moetje altijd Brazil er achterzetten
  De kans is groot dat daar hetverslag van Dhr Eikendal wordt gepubliceerd
  Als je niet in court durft op te dagen hier in de USA then is something
  not right
  Wat dirkhend schrijft de spoor van vernielingen is veel groter dan
  menigeen bedenkt

 • moonshine1234

  voor degene die engels kunnen lezen
  Google signs of predatory lending
  met name false appraisal


 • denker123

  Beste moonschine 1234,Dat bekendmaken van het verslag van Dhr Eikendal in Brazilie zal dat wel effect hebben?? Volgens mij is Willy al lang Senor Slim of zo iets met baard,net zoals de knechten van Hitler die ook naar Brazilie gevlucht zijn na Wereldoorlog 2. Beste Piet Midden Europa vanaf 2005 ging het al bergafwaarts met vrebahof,toen kocht hij al bedrijven op die het niet redden om de schijn mooi te houden .Op het laatst had hij daardoor 30000 koeien met nog steeds geen goede managers,daardoor barste de zeepbel pas in 2009 in het slechte melkjaar.

 • Mapoe

  Hoe verder Willy weg is Deste beter is het voor hem zelf denk ik.

 • Roelof Wijnholds

  Nederland fraudeland van VARA ZEMBLA d.d. 14-12-2012 mag ik de lezers aanraden eens te bekijken via het internet de fraude bestrijding in de VS komt daarin ook voor. Al decennia lang word fraude door Nederland gepromoot!
  Je mag dus spreken van - de bedrijfstak fraude - en vooral als je zeer goede juridische / financiële mogelijkheden hebt is niets onmogelijk -. Zo kopen fraudeurs - Advocaten recht - met gelden die hun werden toegespeeld dan wel door hun werden geleend om daar mee het slachtoffer ook nog eens lekker te bestrijden! Geen enkel contract, overeenkomst en of garantie bepaling word na gekomen! In 98 % van de fraude aangiftes in Nederland word niets onder nomen!

  En Advocaten mogen niet - liegen - voor de Rechter, in mijn dossier trad een Advocaat op als - kroongetuige - en loog alles aan elkaar voor zijn clientèle.

  Wyllie heeft mogelijk ook uiterst goede hulp, en dan vooral door de standpunten van ons eigen Nederlandse - Ministerie van ' Veiligheid & Justitie ? '

Laad alle reacties (36)

Of registreer je om te kunnen reageren.