Rundveehouderij

Nieuws 2588 x bekeken 5 reacties

Nemelco gemiddeld beste betaler

Doetinchem - Particuliere verwerker Nemelco betaalt over het eerste halfjaar van 2013 gemiddeld het meeste melkgeld van de grotere melkverwerkers in Nederland.

Met een gemiddelde van netto €37,22 per 100 kilo betaalt het €1,87 meer dan FrieslandCampina.

Daar ontvangt een lid dat 7 ton melk per jaar levert €35,35 per 100 kilo (exclusief btw en na aftrek van PZ-heffing). DeltaMilk volgt Nemelco met 23 cent afstand. Dit bedrijf betaalt €36,97 per 100 kilo als voorschot. De vergelijking met dit  bedrijf is interessant, omdat DeltaMilk de melkprijs van melkprijs van FrieslandCampina uitbetaalt, maar dan zonder voorjaarsheffing en quantum-verrekening en met in de eerste helft van het jaar een hogere uitbetaling voor eiwit. Op de derde plaats volgt Hochwald in Bolsward met een uitbetaling van €36,94. Dit is de totale melkprijs, net als bij Nemelco. Op de vierde plaats komt Cono met een voorschot van €36,23 per 100 kilo.

De tot nog toe laagste melkprijs (netto €34,59 per 100 kilo bij 7 ton) wordt uitbetaald door Bel Leerdammer. Anders dan bij de overige fabrikanten is dat gemiddeld minder dan vorig jaar.

Laatste reacties

 • Mozes

  Nemelco betaalt over de eerste helft van 2013 de hoogste melkprijs?
  En wat betalen ze over de tweede helft van 2013?

 • evert-jan

  nemelco heeft geen nabetaling

 • peter63

  Moses het andwoord over de 2e helft is ook de hoogste melkprijs.
  Zolang de chinezen vechten om melkpoeder komt het helemaal goed
  Evert-Jan liever het melkgeld in een keer zonder nabetaling.
  Toch proef ik al een beetje afgunst dat een klein familiebedrijf het beter doet dan die machtige FC. Het kan dus wel zie je.

 • Mozes

  Peter63, ik heb in reactie #1 de betekenisloosheid van dit artikel proberen aan te geven. FC heeft een zomerheffing en wintertoeslag, Nemelco niet. FC kent een prestatietoeslag en Nemelco ook niet. Het gaat mij niet om het verdedigen van FC maar dat een vergelijking halverwege het jaar zonder rekening te houden met verschil in uitbetalingsregelingen slaat als een tang op een varken.

 • evert-jan

  nemelco geen zomerheffing ,maar wel wintertoeslag
  klopt zeker peter63 dat ik ook liever melkgeld in een keer krijg zonder nabetaling,maar ja nestle ook niet maar nu bij Leerdammer wel

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.