Rundveehouderij

Nieuws 766 x bekeken 1 reactie

Lactalis veroordeelt acties Franse melkveehouders

Parijs – Het Franse kaas- en boterbedrijf Lactalis veroordeelt de acties van melkveehouders bij zijn vestigingen.

De nieuwe acties, waarbij volgens Lactalis onaanvaardbare schade is aangericht, zijn volgens de onderneming "niet de weg om de noodzakelijke dialoog met de rond het bedrijf georganiseerde melkveehouders op gang te houden".

Lactalis is al tijden het doelwit van actievoerende boeren die het niet eens zijn met het prijsbeleid van het grootste zuivelbedrijf van Frankrijk. Lactalis zelf stelt dat het voor dit jaar een verhoging van 25 euro per 1.000 liter heeft voorgesteld. Dat komt overeen met de afspraken die door de bemiddelaar voor de Franse zuivelindustrie zijn gemaakt. Maar de boerenbonden stellen dat Lactalis gebruik maakt van allerlei rekentrucs waardoor de werkelijke melkprijs nog altijd uitkomt onder de gewenste 345 euro per 1.000 liter. Bovendien zou het bedrijf geen rekening houden met de prijsontwikkelingen op de internationale markten, zoals wel is afgesproken. ‘’Lactalis komt de met haar leveranciers getekende contracten niet na,’’ aldus de regionale bonden van boerenkoepel FNSEA en de Jeunes Agriculteurs JA.

Eén reactie

  • poldes

    je verwacht niet dat lactalis ,,dankjewel 'zegt .

Of registreer je om te kunnen reageren.