Rundveehouderij

Nieuws 2127 x bekeken 5 reactieslaatste update:6 jul 2013

FrieslandCampina verlaagt prijzen in China

Amersfoort - FrieslandCampina gaat komende maandag de prijzen van alle Friso-producten in China met 5 procent verlagen. Dat maakte de zuivelgigant vrijdag bekend.

Eerder deze week werd gemeld dat FrieslandCampina samen met andere buitenlandse bedrijven onderwerp is van een onderzoek door de Chinese autoriteiten naar de prijzen van babymelkpoeder. De bedrijven zouden mogelijk de mededingingswetten hebben overtreden. Volgens FrieslandCampina steunt het bedrijf het doel van de Chinese overheid om eerlijke prijzen te waarborgen en zal het zich extra inspannen om aan de regelgeving op het gebied van prijs- en kartelvorming te voldoen. Het bedrijf zei volledig mee te werken aan het kartelonderzoek.

Nestlé en Danone, eigenaar van het Nederlandse Nutricia, maakten deze week ook bekend de prijzen van hun babymelkproducten in China te verlagen.

FrieslandCampina benadrukte dat de voor China bestemde Friso-producten voor 100 procent in Nederland worden geproduceerd en verpakt en exclusief door het bedrijf worden gedistribueerd. Het zuivelconcern zei verder dat er uitgebreide interne trainingen zullen komen die zijn gericht op het naleven van de Chinese kartelregels.

De prijzen van buitenlandse babymelkproducten in China zijn in de afgelopen jaren met zo'n 30 procent gestegen, na het schandaal rond de giftige stof melamine, die in 2008 in Chinese babymelk werd aangetroffen. De Chinese run op babymelkpoeder van buitenlandse producenten zorgt regelmatig voor lege schappen in Nederland.

Laatste reacties

 • jaapjo

  kijk aan daar gaan we weer

 • fjam

  en dan zeggen we Al Capone was een grote misdadiger en maffiabaas,pineuts vergeleken met de multinationals waar we nu mee opgescheept zitten.

 • fjam

  ben van nature geen socialist maar het wordt wel erg verleidelijk gemaakt.

 • somporn

  Ze proberen zich nu al in te dekken.
  Wat een helden,eerst de zaak bedonderen en nu voelen ze nattigheid.

 • wmeulemanjr1

  Is een 'directeursloon' van meer dan 1 miljoen per jaar (bij een coop.) wel eerlijk dan??

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.