Rundveehouderij

Nieuws 1534 x bekeken 1 reactie

Europese rundvleesprijs hoger

Utrecht - Als gevolg van het paardenvleesschandaal eerder dit jaar zijn de rundvleesprijzen in de EU gestegen. Dit in tegenstelling tot de prijzen in de rest van de wereld.

Dit meldt de Rabobank in haar kwartaalverslag. De prijsindex is voor het tweede kwartaal 6 procent lager gesteld dan in het eerste kwartaal. De grotere vraag naar rundvlees in Europa  is volgens Rabobank-analist Albert Vernooij een reden dat de export van Brazilië naar de EU met 42 procent groeide naar 25.500 ton. Toch profiteren de Braziliaanse prijzen niet van de exportstijging, mede door de stijgende dollarkoers. De verwachting is dat de rundvleesproductie op een vergelijkbaar niveau met 2012 blijft. Met name op het zuidelijk halfrond drukt de droogte de productie.

Eén reactie

  • Demeter Griend

    Goede ontwikkeling een steeds eerlijker prijs voor een (h)eerlijk stuk vlees.

Of registreer je om te kunnen reageren.