Rundveehouderij

Nieuws 5996 x bekeken 13 reacties

Dode en gewonden na aanval koe in Franse wei

Azet - Een 85-jarige Franse wandelaar is dinsdagmiddag overleden na een aanval van een koe in de Franse Pyreneeën. Vier anderen raakten gewond, meldt de Franse zender RTL woensdag.

Het groepje toeristen beklom de bergtop Col d'Azet in Zuidwest-Frankrijk. Waarschijnlijk stoorden ze daarbij een groepje koeien en hun jonge kalfjes, die naast een bergpad graasden. Van een ongeluk was duidelijk geen sprake: de koe liep expres op de wandelaars in.

De Fransman werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij aan zijn verwondingen overleed. Zijn vier Spaanse groepsgenoten, waaronder twee kinderen van 3 en 5 jaar, moesten een nacht in het ziekenhuis blijven. Afgelopen maandag werd een Nederlands gezin in de Oostenrijkse Alpen al aangevallen door een koe. Een 34-jarige vrouw belandde in het ziekenhuis, haar 37-jarige man raakte lichtgewond.

Laatste reacties

 • gerrit.lammertink1

  Wat een zin zeg:'van een ongeluk was geen sprake'. Willen ze de koe aansprakelijk stellen dan?

 • Heijdravleesvee

  Gaat hier in NL ook gebeuren in de zo genaamde natuurgebieden. Vee is niet om tussen te wandelen door burgers.
  Zelfs de veehouder moet altijd op zijn hoede zijn, en die kent zijn vee.

 • pierre van bladel

  Een koe met kalf is gevaarlijker dan welke stier dan ook.
  Dit is het verradelijke van de 'burgers'tussen het vee.
  Het blijft opletten!
  Afgerasterde wandelpaden is de enige oplossing.

 • tournesol

  Normaal. De koe heeft een natuurlijk gedrag waaraan de mens zich moet aanpassen. Wij boeren weten dat, en ondanks dat gaan er elk jaar boeren dood door hun eigen vee.
  Het is gewoon belachelijk dat mensen tussen het vee kunnen gaan wandelen.
  Soms doen die idioten dat zelfs met hun hond!! Voor een koe is dat een wolf die hun kalf op gaat eten en het is normaal dat ze die hond aanvalt of die mensen. Maar wie is er verantwoordelijk voor? Het is hun eigen stomme schuld maar de boer zit weer met de problemen.
  Dan vraag je om moeilijkheden. Maar ja, stedelingen begrijpen niets van dieren en die maken de wetten.

 • idv

  't zijn de koeien die gevaarlijk zijn niet de beren,wolven en lynxen die zijn allemaal ongevaarlijk.

 • trijnie

  Erg voor de mensen die dit is overkomen. Ik heb het ook niet zo op die schotse hooglanders die vaak midden op het fietspad staan. Staatsbosbeheer waarschuwt wel middels borden.
  Ik ga ze liever uit de weg maar veel mensen soms met kinderen denken dat het stadsboerderijdieren zijn en begrijpen niet dat er nog altijd een instinct in deze dieren zit.

 • Elevage

  precies trijnie, al dat geklungel met hooglanders en wandelpaden is ook vragen om problemen. En dan is er natuurlijk nog een ander punt: door al dat vee is een heel groot deel van de bossen en terreinen niet meer beschikbaar om te wandelen, ben je verplicht om buiten de bossen om te lopen. terwijl ik er net graag ín loop!

 • trijnie

  Nou , in Drenthe en rondom st.anthonis in Brabant kun je best lopen en fietsen, daarbij lopen ze niet altijd op de paden, die runderen, maar als ze er wel zijn dan voel ik me niet op m'n gemak

 • annema

  natuur gebieden zijn er almaar voor z.g. amtenaren en niet voor de burger dat kun je zien aan het prikkeldraad die zit altijd aan de buiten kant van de paal.

 • Bison

  Stupid is as stupid does and you can't fix stupid.

 • Elevage

  juist anema, de bedoeling is dat de wandelaar buiten blijft, niet dat het vee binnen blijft ;-)

 • fam.lalkens1

  Als klein meisje ging ik mee koeien melken in het land. Mijn moeder begon al vast met het melken met een melkmachine in het land. Ik mocht de koeien ophalen. Ik gaf de koe een klap op z'n kont die niet lopen wou en de koe bedenkt zich niet en draaide zich om en had mij al te pakken. Door dat ik deed net als ik dood was is mijn redding geweest. Toen ik dat vertelde aan mijn moeder bleek dat deze koe bij winterdag in de stal dit ook al een keer geprobeerd had bij iemand anders.

 • hvr

  Lijkt me goed om mensen te laten begrijpen wat het betekent: koe, al dan niet met kalf, in de wei. Niet meteen burgers verbieden om in contact te komen met vee. Dan raken ze nog verder verwijderd van dieren in het algemeen en veehouderij in het bijzonder. De muur is al hoog genoeg.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.