Rundveehouderij

Nieuws 1521 x bekeken 4 reacties

BVD type 2 in Brabant

Deventer - Op een vleeskalverbedrijf in Noord-Brabant is op donderdag 4 juli een besmetting met BVD type 2 bevestigd. Ook op dit bedrijf zijn kalveren uit Duitsland aangevoerd. Dat meldt de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD).

Tot aan vandaag is nu op tien vleeskalverbedrijven in Nederland BVD type 2 vastgesteld. Het voorlaatste geval dateert van half juni. De GD bevestigde de eerste gevallen in maart dit jaar. Er zijn volgens de GD momenteel geen aanwijzingen voor spreiding buiten deze bedrijven. Betrokken veehouders en dierenartsen zijn inmiddels geïnformeerd en geadviseerd over de te nemen maatregelen.

Laatste reacties

 • jaapjo

  En we gaan vrolijk verder!

 • bankivahoen

  Waarmee jaapjo@ ?

 • voortman

  @bankivahoen; met het de handelaar de kalveren uit de schuur laten halen (waar ook de fokkalveren liggen.....), in de varkens- en pluimveehouderij absoluut ondenkbaar....., met het de loonwerker de putten laten leeghalen met een zuigarm in plaats van de bedrijfsslang.....

 • koestal

  och ,in Brabant zijn ze wel wat gewend

Of registreer je om te kunnen reageren.