Rundveehouderij

Nieuws 1388 x bekeken 2 reacties

Toch nog superheffing voor Duitsers

Bonn - Duitsland moet toch een superheffing betalen. In tegenstelling tot wat werd verwacht, blijkt de Duitse melkveehouderij in 2012/13 iets te veel te hebben gemolken.

Dat meldt zuivelmarktbureau ZMB op basis van de definitieve berekeningen van de belastingdienst. De superheffing bedraagt 6,6 miljoen euro voor een overschrijding van het quotum met 0,08 procent. Dat komt neer op 24 miljoen kilo. Voor de individuele melkveehouders die te veel hebben geleverd blijft de boete echter beperkt door de hoge verevening van 97,2 procent. Per te veel geleverde kilo moet maximaal 76 cent worden betaald. In het voorafgaande quotumjaar was het €1,45.

De overschrijding is een gevolg van een toename van de vetcorrectie met 33 miljoen kilo naar 198 miljoen kilo. Dat betekent ten opzichte van 2011/12 een stijging met 20 procent. In totaal is vetgecorrigeerd 29,946 miljard kilo geleverd: 0,8 procent meer dan in het voorafgaande jaar.

Laatste reacties

  • Zuperboer

    Hebben de duitsers een andere rekenwijze of geldt dit ook voor ons?

  • wijntje41

    Schrijf dit stuk even over staat nogal veel onzin in.

Of registreer je om te kunnen reageren.