Rundveehouderij

Nieuws 882 x bekeken

Mengniu investeert in productie babyvoeding

Peking – China’s grootste zuivelonderneming Mengniu krijgt een meerderheidsbelang in babyvoedingproducent Yashili. Volgens Bloomberg is met de overname een bedrag van 1,2 miljard euro gemoeid.

Mengniu krijgt voor dit bedrag een belang van 75 procent in de eveneens Chinese zuivelonderneming. Er ligt een bod voor de resterende aandelen.

De Chinese zuivelonderneming Yashili haalt volgens haar jaarverslag al haar melkpoeder uit Nieuw-Zeeland en heeft plannen voor de bouw van een eigen melkpoederfabriek in Nieuw-Zeeland voor de productie van babyvoeding en halffabricaten. De fabriek met een capaciteit van ruim 50.000 ton gaat zo’n 132,5 miljoen euro kosten. Doel is om in de tweede helft van 2014 met de productie te starten. De 75 procent aandelen worden overgenomen van de familie Zhang, Lidian Zhang is de huidige voorzitter van Yashili, en de Carlyle Group.

Mengniu breidt zich in rap tempo uit. Afgelopen mei werd bekend gemaakt dat de zuivelonderneming voor 410 miljoen dollar een aandeel van 26,92 procent in China Modern Dairy Holding. Op dit melkveebedrijf worden zo’n 159.000 koeien op twintig verschillende locaties in China gemolken. Ook zijn er recent samenwerkingsovereenkomsten gesloten met zowel Arla als Danone.

Of registreer je om te kunnen reageren.