Rundveehouderij

Nieuws 1755 x bekeken

Mais loopt achter, maar nog geen reden tot paniek

Doetinchem - De maisteelt heeft een achterstand van 2 a 3 weken. “Normaal is een maisgewas nu ongeveer gesloten, maar zo ver zijn we nu nog niet”, zegt Jos Groot Koerkamp, commercieel manager bij Limagrain. De opkomst van de mais was ondanks de kou wel goed, maar de groei was er daarna niet. Nu trekt de mais wel bij, maar het is niet zo ver als andere jaren. “Maar nog geen reden voor paniek", zegt Groot Koerkamp.

“De groeimaanden voor mais zijn juli en augustus. Er kan dus nog heel veel goedgemaakt worden.” Van schade is nog niet veel sprake. Pleksgewijs kan de mais er slecht bij staan, maar dat is marginaal ten opzichte van het totale areaal. Sommige percelen zullen wat minder opbrengen. Percelen in de uiterwaarden, zoals in Duitsland, die onder water hebben gestaan zijn verloren. “Mais kan maximaal 6 tot 8 uur onder water. Duurt het langer, dan kan je het wel vergeten.”

Of registreer je om te kunnen reageren.