Rundveehouderij

Nieuws 8261 x bekeken 16 reacties

Kalf verdronken, koeien in problemen

Tiel - In de ondergelopen uiterwaarden van de Waal bij Tiel is donderdagavond een kudde koeien in de problemen gekomen. Volgens omroep Gelderland is er één kalf verdronken. Dagblad de Gelderlander houdt het op meerdere koeien. Bij de politie was vandaag (vrijdag) niet bekend om hoeveel dieren het gaat.

De eigenaar had de dieren afgelopen maandag in veiligheid gebracht maar moest de koeien donderdagavond opnieuw verplaatsten. Toen ging het mis. De koeien sloegen op de vlucht en kwamen op het erf van een andere boer terecht. Die verjoeg ze, waarna de koeien in het water terecht kwamen. Volgens Omroep Gelderland konden de koeien de kop nog net boven het water houden en kwamen ze uiteindelijk op eigen kracht over de dijk. Een kalf heeft het niet gered.

Niet alleen bij Tiel stonden nog koeien in de ondergelopen uiterwaarden. Omroep Gelderland toont ook beelden van koeien die door een boer uit de ondergelopen uiterwaarden van de IJssel bij Wilp worden gehaald.

Laatste reacties

 • Janszoon

  Moeten we de Waal maar gaan dempen nu het klaar is verdronken

 • Flyinghollander

  Netjes van die andere boer om ze van het erf af te jagen. Collegiaal.

 • Venstra

  @flyinghollander
  Nou als er bij mij zo'n kudde vleesvee het erf op loopt en de boel op de kop zet op de kuilbulten staat te dansen en tuin en andere dingen kapot loopt dan jaag ze ook heel gauw het erf af, als ze daarna het water in lopen daar kan die collega ook weinig aan doen, neem aan dat ze niet het water in heeft gedreven zeg.

 • peterm

  @venstra
  Als boer ben je verzekerd voor schade dat je vee aanricht. Die boeren hadden elkaar ook gewoon kunnen helpen. Had deze ellende niet gebeurt.

 • trijnie

  Boeren zijn niet zo collegiaal als het zou moeten zijn. Vroeger hielpen ze elkaar met inkuilen en vee verjagen maat tegenwoordig is het mee voor hun zelf en laten z de loonwerker komen.
  Dit is mijn ervaring.

 • leo,s vriend

  Als ik de beelden op omroep Gelderland bekijk lijkt me dat de eigenaar van de ponyweide die de koeien wegjoeg niet echt een boer maar een hobbypaardenhouder

 • Henk Giertank

  Wat een belachelijke vertoning van die boer om ze op deze manier van z'n erf af te jagen. Als je zo gaat lopen drijven achter een koppel Blondes kun je er vergif op innemen dat die beesten overal doorheen gaan denderen...

 • sjaakbea

  @trijnie
  Helpen met inkuilen misschien niet, maar collegiaal zeker nog wel. Even trekker van de buren uit modder trekken, helpen als er een paar handen tekort komen bij lebmaag vastzetten enz. enz. Ik heb hier zeker wel goede ervaring mee.

 • trijnie

  Gelukkig voor je sjaakbea, het is ook de tijd, eerder waren er alleen maar boeren op het platteland, in mijn buurtje, nu no g twee, de rest zijn allemaal tweeverdieners die weinig tijd hebben.

 • LUCTOR

  De beste stuurlui staan meest aan de wal, maar als ik het filmpje zag op internet ging het om blonde koeien ik vroeg mij hierbij af of de eigenaar ervaring had met dit ras door er met zoveel mensen achteraan te jagen je maakt deze dieren alleen maar gekker het beste met dit ras dat de persoon er naar toe gaat waar ze het meeste contact mee hebben en er niet achteraan maar vooruit te lopen een blonde laat zich niet opjagen heb zelf ook deze fout gemaakt toen ik overstapte van melk naar zoogkoeien van dit ras.

 • trijnie

  Alle koeien klompjan hebben behoefte aan een rustige aanpak. Ik heb een buurman , nu daar zeg je U tegen, die gaat wel zo rustig met zij beesten om en kan er zodoende heel veel mee. Ik heb het hier weleens anders gezien.
  En het is helemaal niet nodig om te staan schreeuwen .
  Het zijn goedaardige lieve dieren beter dan die eigenwijze geit van me.

 • LUCTOR

  Trijnie ben ik met je eens, maar het ene ras rund is rustiger van karakter als het andere zoals ook de ene geit eigenzinniger is als de andere zo is ook de ene vrouw eerder op haar teentjes getrapt als de andere schreeuwen of opjagen helpt ook dan niet prettig weekend.

 • leo,s vriend

  Klompjan, die malloot die de koeien opjoeg is NIET de eigenaar maar een hobbyist die de koeien niet in z,n ponyweide wilde hebben waar ze per ongeluk in terecht waren gekomen.

 • Bison

  Wees maar blij dat het geen bisons waren,dan had er in de hele buurt geen heining meer overeind gestaan.lol

 • trijnie

  Nu bison, ik heb ook wel eens Hollandse bisons in mijn tuin gehad maar daar is geen lol aan. Voor mij niet en voor de boer van de koeien niet. Maar als dank voor mijn sportieve opstelling kreeg ik een partijtje lekkere ouwe koemest cadeau om mijn roosjes te bemesten.......

 • GerJoVi omgevingsadvies

  Gewoon op tijd de koeien weghalen. De eigenaar had al ruim 5 dagen kunnen weten dat het water ook zijn land zou bereiken. Gewoon een kwestie van de standen van de bovenrijn volgen. Helaas reikt het iQ van deze boer niet verder dan Lobith. Geen vakman dus Lijkt wel op Rijkswaterstaat. Die snappen het spel ook niet. Dan ben je altijd te laat. Achter de pc wordt het echt niet opgelost.

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.