Rundveehouderij

Nieuws 1525 x bekeken 4 reacties

Hogere winst Maleisische dochter FrieslandCampina

Kuala Lumpur - Dutch Lady Berhad heeft de netto winst vorig jaar zien stijgen van 20,2 naar ruim 22 miljoen euro. De winst voor belasting steeg van 35,2 naar 41,2 miljoen euro.

Dit heeft uitvoerend directeur Rahul Colaco bekendgemaakt. Het bedrijf, waar FrieslandCampina een meerderheidsbelang in heeft, presteerde vorig jaar goed. In het eerste kwartaal van dit jaar daalde het resultaat met 3,6 procent, maar de verwachting voor het hele jaar is licht positief. Dutch Lady Berhad presteerde vorig jaar vooral goed dankzij sterke verkoopresultaten met babyvoeding en drinkzuivel.

Laatste reacties

 • agratax2

  Leuke opsteker voor de nabetaling voor de FC leden lijkt me, zij zijn per slot mede aandeelhouder van Dutch Lady.

 • denker123

  Agratax 1 ,en ook dikke winst voor de schatkist van de staat Maleisië.,als FC daar als Coöperatie aanwezig was konden de arme Maleise melkveehouderij ook een graantje meepikken.Deze vorm van ontwikkelingshulp zou de toekomst moeten zijn in plaats van de winst volledig overhevelen naar de Nederlandse veehouders.Een Coöperatie als FC die in het buitenland als particuliere onderneming de winst volledig naar Nederland overzet loopt op den duur vast.

 • Flyinghollander

  Denker 123, er staat niks in de weg voor de locale boeren om een coop, te starten, dus waarom zou het geld daar moeten blijen? Sociaal gezien wel netjes, maar het is een kapitalistische markt.

 • agratax2

  Waarom de Maleisische boer geen lid maken van de coöp? Maar in dit artikel staat nergens dat het een zuivelfabriek is, die verse melk verwerkt. Volgens het artikel is de winst vooral te danken aan handel in bavyvoeding en drinkzuivel, hiervoor zijn geen lokale boeren nodig.
  Ik vraag me nog steeds af of de Nederlandse boer iets merkt van deze winst op zijn bankrekening of dat het wordt bijgeschreven op bedrijfsvermogen en hooguit na uittreden van de boer vrijkomt?

Of registreer je om te kunnen reageren.