Rundveehouderij

Nieuws 3380 x bekeken 3 reacties

Duitse onderzoekers kraken vangnet melkveehouders

Braunschweig - Een vrijwillige melkproductiestop in de EU in ruil voor financiële compensatie vanuit Brussel zou een dure aangelegenheid worden.

Dat is de visie van de Duitse landbouwresearchinstelling Johann Heinrich von Thünen Institut. In een analyse stelt het instituut vast dat alleen al een productievermindering met 1 procent 240 miljoen euro uit de EU-kas zou vergen. Bij 2 procent of meer reductie wordt het beoogde budget van 400 miljoen euro al gauw overschreden. Bovendien is het volgens de analisten nog maar de vraag of zo’n vrijwillige reductie van het aanbod ook het gewenste effect sorteert. Eén procent reductie heeft in ieder geval geen effect, aldus de onderzoekers. De regeling treft voorts de kansrijke bedrijven. De concurrentiepositie van de Europese melksector wordt er slechter van, voorspelt het rapport. De regeling is voorgesteld door het Europese parlement en zou moeten dienen als ‘vangnet’ na het uitlopen van de quotering.

Laatste reacties

 • Piet, Midden-Europa

  De voormalige Sowjet-Unie is bankroet gegaan wegens de ''geleide economie'' !!!... Het vrije Marktsysteem is de beste oplossing voor gezond functieonerende ondernemingen. Steunmaatregels verminderen de innovatieviteit en maken zo luie ondernemers. Daar zitten wij niet op te wachten !!!...

 • bnieuwen

  De beste maatregel tegen de overproductie is altijd nog het afschaffen van alle vormen van marktinterventie alsmede alle vormen van subsidies in combinatie met voorschriften en/of verordeningen. Laat gerust de productie aan de vrije markt over. Dat was, is en zal altijd de beste regeling zijn.
  Elke vorm van subsidie, regelingen of interventie zijn socialistische maatregelen die de zwakke bedrijven in stand houden die op hun beurt weer de sterke bedrijven met behulp van deze regelingen beconcurreren. Hierdoor weer worden de sterke bedrijven ook zwakker waardoor er een neerwaartse spiraal ontstaat waar iedereen slechter van wordt. Helaas echter wil de linkse EU onder leiding van de communist Barosso hier niets van weten en moddert het geheel door tot uiteindelijk alle kapot zal zijn.

 • koestal

  Alles kost geld, kleinere of grotere productie

Of registreer je om te kunnen reageren.