Rundveehouderij

Nieuws 1153 x bekeken 1 reactie

Drie keer zoveel koopmelk verhandeld in mei

Zoetermeer- De handel in koopmelk is in mei verdrievoudigd, blijkt uit gegevens van het Productschap Zuivel.

 

In totaal werd er in mei 15,7 miljoen kilo melk verhandeld, vorig jaar mei was dit nog 5,5 miljoen kilo. Er vonden 248 transacties plaats. De gemiddelde hoeveelheid van de transacties is iets gestegen en lag dit jaar op 63.000 kilo, vorig jaar was dit 57.000 kilo.

De vraag naar koopmelk is voornamelijk gestegen door de onrusten rondom de dreiging van dierrechten. Veel melkveehouders zijn bang dat ze straks rechten aan moeten kopen om hun stal vol te kunnen zetten. Door nu extra quotum op naam te hebben hopen zij de dans te ontspringen.

Het aantal transacties leasemelk in mei verdubbelde in van 78 vorig jaar naar 152 dit jaar. De gemiddelde grootte van de leasetransacties daalde van 63.000 kilo naar 49.000 kilo.

Eén reactie

  • koestal

    melkveehouders hebben weer geld

Of registreer je om te kunnen reageren.