Rundveehouderij

Nieuws 1280 x bekeken 1 reactie

Arla verhoogt melkprijs in juli niet

Aarhus - Zuivelconcern Arla verhoogt de melkprijs in juli niet. Deze blijft daardoor exclusief gebudgetteerde nabetaling steken op het niveau van juni; 38 euro per 100 kilo bij 4,2 procent vet en 3,4 procent eiwit.

Het concern motiveert de stabilisering met een verwijzing naar een iets zwakkere bulkmarkt. “Het resultaat ontwikkelt zich echter stabiel en we zien signalen voor een zwak positieve marktontwikkeling in de komende maanden,” legt het concern uit aan de leveranciers. In Zweden en Denemarken wordt de melkprijs in de locale valuta wel ietsje aangepast vanwege koersontwikkelingen. De Deense prijs wordt een fractie verhoogd, de Zweedse daarentegen verlaagd. Arla heeft ook leden-leveranciers in Duitsland, België, Luxemburg en Groot-Brittannië. Zuivelfabrieken met contractleveranciers heeft het concern voorts onder meer in Nederland (Nijkerk) en Finland.

Eén reactie

  • koestal

    En de CEO van Arla wil nog veel meer melk,dus gewoon de prijs verhogen

Of registreer je om te kunnen reageren.