Rundveehouderij

Nieuws 1492 x bekeken 5 reacties

Voersaldo melkvee weer in de plus over april

Arnhem - Het voersaldo voor de melkveehouderij is in april weer positief geworden ten opzichte van het gemiddelde over 2012.

Dit blijkt uit de marge monitor van Alfa accountants. Er is een plus te noteren van 53 cent per 100 kilo meet melk. In maart stond de teller nog op €2,09 negatief ten opzichte van het gemiddelde vorig jaar.

Het voersaldo over april kwam uit op in totaal €28,77 euro per 100 kilo meetmelk. In maart bedroeg het €26,34. De voornaamste oorzaak van het betere saldo is de oplopende voorschotprijs voor de melk. Zo verhoogde FrieslandCampina de garantieprijs met € 2,50 per 100 kilo melk. Eerder al zette een daling in van de voerprijzen (al werd A-brok in april weer iets duurder) en een stijging van de prijs voor worstkoeien. Over mei stijgt de voorschotprijs verder. Zie pag rund

Laatste reacties

 • fjam

  aha.

 • poldes

  alfa loopt voor de muziek uit.
  de melk in mei is nog niet geleverd.
  het geld is ook nog niet binnen.
  en het saldo ziet u verder stijgen.
  ik zou snel stoppen als accountant en snel heel veel melkkoeien gaan houden,want over een jaar kan het saldo wel eens veel te hoog worden voor gewone koeienboeren.

 • drientje

  De mengvoerindustrie klinkt dit als muziek in de oren. Nu kan de marge op rundveevoeders ook wat omhoog. Ze hebben nog zat sectoren waar voerschulden afgeboekt moet worden. Dit kan op deze manier mooi gedicht worden.

 • koestal

  theoretisch verhaal !prijs de dag niet voor het avond is

 • koestal

  nu ook dure diesel,ook veel loonwerknota,s

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.