Rundveehouderij

Nieuws 886 x bekeken 5 reacties

Schippers: geen babymelkpoeder-tekort in zorginstellingen

Den Haag - Er zijn geen signalen dat zorginstellingen zoals ziekenhuizen en kraamklinieken een tekort aan babymelkpoeder hebben of verwachten te krijgen. Dat schrijft minister Edith Schippers van volksgezondheid in een brief aan de Tweede Kamer.

"De zorginstellingen ontvangen speciaal voor deze doelgroep afgestemde producten via een apart verkoopkanaal. Hier wordt tevens een veiligheidsvoorraad voor aangehouden. Ik heb hierover goed contact met de betreffende brancheorganisatie en producenten en zal de vinger aan de pols houden", aldus Schippers. Ze benadrukt opnieuw dat er in Nederland geen absoluut tekort is aan babyvoeding, maar dat babyvoeding van bepaalde merken schaars kan zijn. Omdat er voldoende alternatieven zijn wil Schippers geen verdere stappen nemen dan het eerder aangekondigde onderzoek met producenten naar de illegale export van babymelkpoeder naar China.

Laatste reacties

 • gerjan slingenbergh

  Hoezo illegale export, zuivelaars exporteren zelf containers vol baby-melkpoeder naar China. En bovendien gaan ze de produktie, om aan de extra vraag, opvoeren. Is het voor hun niet illegaal en wel voor de kleine man (Chinees) die er ook een paar €uro's aan kan verdienen? Of zijn het gewoon vuile spelletjes?

 • koestal

  stemmingmakerij !

 • somporn

  Alleen de diknekken mogen geld verdienen,de gewone man moet in het gareel blijven en moet echt niet proberen een stuiver bij te verdienen.

 • geen boer

  @1 het kopen hier in de supermarkt is niet illegaal, maar de smokkel naar China wel. Vanwege Chinese regelgeving. Het staat er dus correct en heeft niks met 'vuile spelletjes' hier in NL te maken.

 • gerjan slingenbergh

  @ geen boer Wie smokkelt er dan?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.