Rundveehouderij

Nieuws 1952 x bekeken

Export kalfsvlees naar China mogelijk stapje dichterbij

Beijing – De export van Nederlands kalfsvlees naar China komt mogelijk weer een stapje dichterbij. De VanDrie Groep heeft tijdens een bezoek met een Nederlandse handelsdelegatie aan China een gesprek gehad met het ministerie van economische zaken in Beijing. Daarbij is van Chinese zijde ook de wenselijkheid van toegang voor Nederlands kalfsvlees tot de Chinese markt aangegeven.

Er is echter geen overeenkomst getekend. Concreet zicht op start van de export is er dus nog niet. De kwestie is echter wel weer onder de aandacht gebracht.

In 2011 werd al een overeenkomst getekend met een Chinese onderneming over de export van kalfsvlees. Dat was met de Shine Groep. Sindsdien is weinig tastbaar resultaat geboekt. De VanDrie groep blijft echter lobbyen voor export. Volgende week gaat een vertegenwoordiging van het bedrijf om de mogelijkheden op de markt daar verder te verkennen. De kalfsvleessector heeft nieuwe exportmarkten hard nodig, omdat traditionele markten, zoals Italië, steeds minder koopkrachtig worden en goedkoper product kiezen.

Hoewel VanDrie formeel nog niet mag exporteren naar China, komt via Hong Kong toch Nederlands kalfsvlees in China terecht. Dit heet officieel niet legaal te zijn, maar de import wordt niet tegengehouden.

Of registreer je om te kunnen reageren.