Rundveehouderij

Nieuws 5283 x bekeken 3 reactieslaatste update:10 mei 2013

Koeien dood door brand in schuur

Woudenberg - Door een grote brand in een schuur in Woudenberg zijn donderdagavond enkele tientallen koeien omgekomen. Dat meldde een woordvoerder van de brandweer. Er vielen geen menselijke slachtoffers.

De brand brak aan het begin van de avond uit en was een tijdlang uitslaand. In de schuur van 35 bij 35 vierkante meter stonden zo'n 50 koeien, waarvan de meeste zijn omgekomen. Ook is een aantal koeien er zo slecht aan toe, dat de dierenarts ze uit hun lijden moet verlossen. Slechts een handjevol dieren heeft de felle brand zonder grote verwondingen overleefd.

Rond kwart over 7 was de brand onder controle. Achteraf bleek er wat asbest te zijn vrijgekomen. Dat is neergekomen in de directe omgeving van de schuur en wordt natgehouden, zodat het niet wegwaait. Het gevaarlijke spul wordt zo snel mogelijk weggehaald.

Laatste reacties

 • koestal

  wat een ramp!,zowel voor de koeien als de boer

 • trijnie

  Hoe kan zoiets nu gebeuren? Waren er geen brandmelders?
  Ik verbaas mij erover omdat er zo vaak schuurbranden zijn....
  En dan nog wel koeien, arme beesten, en ellendig voor de boer want het is wel zijn inkomen.

 • Hoevink

  Hopenlijk zijn ze niet verzekerd bij Unive, daar hebben wij na de brand in onze ligboxenstal hele slechte ervaringen mee.
  We wensen de boer en zijn gezin heel veel sterkte toe!

Of registreer je om te kunnen reageren.