Rundveehouderij

Nieuws 3409 x bekeken 6 reacties

Kaasprijs klimt naar piekniveau

Doetinchem - De kaasprijs staat op het hoogste niveau in zes jaar tijd. Foliekaas noteert ongeveer €3,50 per kilo, terwijl FrieslandCampina de prijs volgende week wil optrekken naar €3,55.

De verwachting is dat de markt deze verhoging accepteert en dat de kaasprijzen de komende weken hoog blijven. Volgens kaashandelaren wordt met genoemde prijzen geen absoluut record gebroken, ook in 2007 is het niveau van boven de €3,50 per kilo behaald. Dat was echter kortstondig. Nu lijken alle signalen op groen te staan voor een 'structureel' hoger prijsniveau, zo valt te beluisteren. Natuurkazen noteren nog iets hoger. Daarvoor wordt zo'n €3,70 per kilo betaald. De bulk van de kaasproductie bestaat echter uit foliekazen.

Het hoge prijsniveau valt deels te verklaren uit de krappe melkaanvoer in de voorbije maanden en uit het feit dat er vrijwel geen voorraden zijn. Wel staat de Nederlandse melkaanvoer inmiddels op een hoog niveau en wordt volop kaas geproduceerd. Dit is ook nodig om aan de grote vraag naar wei-eiwitten - nodig voor babyvoeding - te kunnen voldoen.

Laatste reacties

 • koestal

  Dan zal FC de melkprijs zeker ook weer verhogen

 • Mayor

  Ik ben dan benieuwd wat DOC morgen met de melkprijs doet....

 • joannes

  Nutricia wijst de weg naar China! En ......een hogere prijs!

 • koestal

  De supermarkten sturen de babymelk direct door naar China,dus lege schappen ! weg is pech en op is op

 • kremer

  Ja koestal, das handel

 • koestal

  komt mooi uit ,de diesel is ook een stuk duurder en de verzekeringen ook al !

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.