Rundveehouderij

Nieuws 2386 x bekeken 3 reacties

'Hogere melkprijs slechts voorschot'

Parijs – De Franse boerenbond Coordination rurale beschuldigt de melkverwerkers er van de na veel strijd verworven melkprijsverhoging met 2,5 cent per liter te behandelen als een voorschot.

Volgens de bond heeft een aantal melkbedrijven hun leveranciers meegedeeld 'dat het vanaf april voor drie maanden uit te betalen bedrag in de tweede helft van het jaar zal worden teruggehaald'.

"Daarmee wordt ons weer een smerig trucje geleverd", aldus de militante bond. De organisatie van melkverwerkende bedrijven FNPL heeft de beschuldigingen van de Coordination rurale toegegeven. "Een aantal bedrijven houdt zich niet aan de afspraken maar de situatie verschilt sterk van bedrijf tot bedrijf." De Franse mediateur voor de melkwereld heeft een paar weken geleden met alle betrokken partijen afgesproken dat de veehouders in het derde kwartaal 2,5 cent per liter meer zullen vangen om de gestegen kosten te compenseren. Dat 'akkoord' kwam tot stand nadat de veehouders op grote schaal actie hadden gevoerd. Die afspraak is ook door minister Le Foll van landbouw met veel tromgeroffel aan de buitenwereld gepresenteerd. Dergelijke afspraken in de Franse melkwereld zijn echter niet bindend, zoals nu weer uit de berichten van de Coordination rurale blijkt.

Laatste reacties

 • mau

  de FNPL is de bond van Producteurs van melk .
  Zij hebben het feit dat de verhoging slechts een voorschot is
  niet toegegeven maar bevestigd .

 • koestal

  Veel beloven en niet geven,het wordt weer tijd voor actie voor de Franse melkveehouders,ze moeten steeds actie voeren voor een fatsoenlijke prijs

 • gjh

  bel/leerdammer is natuurlijk ook frans vandaar dat ze de melkprijs als laagste houden van alle fabrieken ze zijn niet voor niets de hekken sluiter !!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.