Rundveehouderij

Nieuws 2571 x bekeken 3 reacties

FrieslandCampina sluit fabriek Roemenië

Amersfoort – FrieslandCampina stopt per 1 juni dit jaar met de productie van kaas in het Roemeense Taga. Volgens de zuivelonderneming gaat het om een kleine kaasmakerij gericht op de productie van speciaalkazen.

Ondanks investeringen in reclamecampagnes bleef de vraag naar de traditionele kaas afkomstig van het fabriekje dalen.

In lokale media wordt geklaagd om het verdwijnen van de zogenoemde Nasal-kazen, die rijpen onder specifieke bacteriologische omstandigheden in een eeuwenoude grot. FrieslandCampina sluit echter niet uit in de toekomst de productie te hervatten, mocht de vraag naar de Nasal-kaas weer toenemen. Ook de bestaande voorraad wordt nog verkocht en de zuivelonderneming blijft boerderijmelk uit de regio afnemen voor verwerking op de andere productielocaties in Roemenië. In de kaasmakerij in Taga werken twaalf personen. Voor hen geldt een sociaal plan.

FrieslandCampina is in Roemenië grootaandeelhouder in drie ondernemingen te weten: Napolact, Friesland Romania en Industrializarea Laptelui Mures. De fabriek in Taga is een onderdeel van Napolact. De andere productielocatie van Napolact bevindt zich in Cluj. Napolact werd in 2004 door Friesland Foods overgenomen.

Laatste reacties

  • koestal

    avontuur van Friesland-Campina in Roemenie,zal wel weer het nodige gekost hebben,ach dan krijgen de leveranciers in Nederland gewoon wat minder,zo,n avontuur hadden ze ook al eerder in Polen

  • Base

    Tja blijkbaar met normen en waarden.

  • Antuma

    De ondernemers die op deze manier reageren zijn vast zelf geen ondernemer. Want een ondernemer neemt risico´s en die leiden niet altijd tot succes. Typisch vind ik dat ...............?????

Of registreer je om te kunnen reageren.