Rundveehouderij

Nieuws 1975 x bekeken 1 reactie

FrieslandCampina rondt overnames af

Amersfoort - FrieslandCampina rondt de overname van kaasspecialist Zijerveld en zijn verpakkingseenheid Den Hollander Food naar eigen zeggen succesvol af. Deze afronding volgt na goedkeuring van de overname door de Europese Commissie op 12 april 2013.

De Commissie stelde wel voorwaarden op het gebied van geitenzuivel. Zo moet onder meer tussen de 35 en 45 procent van de geitenkaasafzet van Amalthea in Rijen beschikbaar worden gesteld voor verkoop door andere partijen.

Zijerveld en Den Hollander worden onderdeel van FrieslandCampina Cheese, Butter & Milkpowder. Zijerveld biedt zijn klanten naast een uitgebreid assortiment Hollandse en buitenlandse kazen ook op maat gesneden concepten. De onderneming beschikt ook over een eigen logistieke dienst. De kaasspecialist uit Bodegraven heeft circa 300 mensen in dienst en heeft eigen rijpingsopslaglocaties en verpakkings- en distributievestigingen. De onderneming telt drie commerciële divisies: ‘Retail’, ‘Traditional & Out of Home’ en ‘International Markets’. Zijerveld blijft zelfstandig opereren en behoudt zijn eigen identiteit.

Den Hollander Food, de verpakkingsunit van Zijerveld, is gevestigd in Lochem. De unit beschikt over dertien verpakkingslijnen waarvan drie voor geraspte kaas. Het accent ligt op voorgesneden kaas in verschillende hersluitbare verpakkingen. Het merendeel van de productie is bestemd voor grote Europese retailers en andere kaasproducenten. De verpakkingsunit telt bijna 140 medewerkers.

Eén reactie

  • gerhardrave1

    handel moet je verdienen kun je niet kopen

Of registreer je om te kunnen reageren.