Rundveehouderij

Nieuws 1298 x bekeken 2 reacties

Franse melkproductie loopt terug

Parijs – De Franse melkproductie is in april verder ingezakt. Volgens de eerste schattingen is de melkplas 6 procent lager uitgekomen dan vorig jaar, na een daling met ruim 4 procent in maart.

Over het melkjaar tot begin april kwam de melkproductie in Frankrijk met ruim 23,5 miljard liter ook 2,3 procent onder het niveau van een jaar geleden uit.

Volgens de agrarische infodienst Agreste bleef de melkopbrengst ook in april sterk verstoord door de ongunstige weersomstandigheden. Daarbij wordt wel aangetekend dat de situatie in de tweede helft van die maand wat is gestabiliseerd. Ondertussen drukt de steeds lagere hoeveelheid melk ook op de productie van zuivel. Zo is over het eerste kwartaal bij yoghurts en andere toetjes sprake van een daling van ruim 2 procent, liep de productie van boter met 8 procent terug en komt die van de mageremelkproductie zelfs bijna 14 procent lager uit. Bij kaas ligt de productie, afhankelijk van de soort, tussen de 1 en ruim 7 procent lager waarbij vooral de categorie Edam- en Gouda-achtige kazen flink terrein moet prijs geven.

Laatste reacties

  • el

    De producent wat meer voor de melk betalen dan komt de productie wel weer !

  • fermevangoor

    Helemaal mee eens el.

Of registreer je om te kunnen reageren.