Rundveehouderij

Nieuws 1504 x bekeken 3 reacties

Duitse deelstaten overwegen overheidspremie voor weidegang

Hannover - Nedersaksens landbouwminister Christian Meyer is met de zuivelsector in de Duitse deelstaat in overleg over hogere melkprijzen voor weidemelk.

Meyer wil weidegangsinitiatieven steunen met een keurmerk, maar houdt ook de mogelijkheid open om voor weidemelk een overheidspremie beschikbaar te stellen.

Volgens hem heeft de Nedersaksische zuivelaar Molkerei Ammerland al een weidemelkprogramma. "Dit bedrijf zet de meeste melk in Nederland af, omdat daar de vraag naar duurzame producten groter is dan hier," meent Meyer in een interview met bondsorgaan Land & Forst van de Nedersaksische boerenbond Landvolk.

De bewindsman is verder van oordeel dat weidegang ook gestimuleerd moet worden, "omdat anders na het wegvallen van de quotering vooral de bedrijven met grote veestapels van duizend koeien en meer kansen hebben." Gesprekken over de zaak heeft Meyer ook met de landbouwministers in Noordrijn-Westfalen, Sleeswijk-Holstein en Meckelenburg-Voorpommeren. Corr

Laatste reacties

  • boerbenning

    voor het bijhouden van het weidemelkprogramma kreeg je eerst 50 euro per jaar vergoeding, nu is het 200 euro geworden maar je moet bijhouden wanneer de koien eruit gelaten worden, in stal gehaald worden en op welke percelen ze weiden, elke dag!Want als je controle krijgt en je hebt het niet nauwkeurig ingevuld of ze zijn tekort buiten gweest krijgt je het niet!ook moeten ze zoveel dagen buiten zijn! Je melkprijs veranderd niet.

  • koestal

    een klein foutje en weg is het extraatje,allemaal controleurs belagen de melkveehouders,pure werkverschaffing ,zo verdienen ze zich zelf terug

  • koestal

    boerbenning ,Jan je vrouw kan goed de administratie doen,boer zijn betekent tegenwoordig veel administratie zoals je zelf ook wel weet,groeten van een oude bekende

Of registreer je om te kunnen reageren.