Rundveehouderij

Nieuws 669 x bekeken

Britten krijgen Schmallenberg vaccin

Londen - De Britse Veterinary Medicine Directorate VMD heeft voorlopig goedkeuring verleend aan een vaccin tegen Schmallenberg van MSD Animal Health. Het vaccin komt daardoor onder de naam Bovilis SBV binnen enkele weken beschikbaar.

De VMD heeft het medicijn versneld door de procedures geloodst, zo blijkt uit mededelingen van MSD Animal Health. ''Wij danken de VMD voor de medewerking en samenwerking. Er stond een ontzettende druk op de ketel om zo snel mogelijk met een werkbaar vaccin te komen'', aldus directeur UK Andras Bolckei. Bovilis SBV kan zowel bij runderen als bij schapen worden toegepast. Groot-Brittannië telde volgens de laatste gegevens van de diergeneeskundige dienst AHVLA 1.753 met Schmallenberg besmette bedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.