Rundveehouderij

Nieuws 2340 x bekeken 3 reacties

NMV: teken bezwaar aan tegen opzegging Deutsche Bank

Ingen - De Deutsche Bank heeft zijn kleinere klanten in Nederland een brief gestuurd waarin de bank aangeeft zich 'niet langer de geschikte bank' te achten om hen nog langer producten en diensten aan te bieden en hen niet meer als klant wenst. De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) raadt boeren aan deze brief niet naast zich neer te leggen omdat dat uitgelegd kan worden als een stilzwijgende aanvaarding van de beëindiging van de relatie met alle juridische gevolgen van dien.

Advocaat en juridisch adviseur Marianne Adema, van Fruytier Lawyers in Business, is van mening dat de bank hiermee aangeeft dat zij zich zal onttrekken aan haar verplichtingen uit hoofde van de bestaande duurovereenkomst. De NMV raadt boeren daarom aan om tegen de opzegging bezwaar aan te tekenen om hun rechten te beschermen. Dit door de bank in gebreke te stellen en aansprakelijk te stellen voor alle geleden en te lijden schade als gevolg van hun gewijzigde beleid. Melkveehouders die een brief hebben ontvangen kunnen volgens de NMV via hun eigen advocaat, hun rechtsbijstandsverzekering of Fruytier Lawyers in Business een dergelijke brief laten versturen. Laatstgenoemde partij rekent voor een dergelijke ingebrekestelling volgens de NMV een tarief van 75 euro exclusief btw.

Laatste reacties

  • Buurman

    Voor het maken van een kopietje en een postzegel is 75 euro een mooie bijverdienste. O ja de secretaresse moet er nog wel de juiste naam en adres aan toevoegen.

  • koestal

    nu hoor je de NMA niet

  • koestal

    nu hoor je de NMA niet

Of registreer je om te kunnen reageren.