Rundveehouderij

Nieuws 3852 x bekeken 2 reacties

Limagrain: weersomstandigheden zorgelijk voor ruwvoerpostie

Tijnje - De huidige weersomstigheden zijn zorgelijk voor de ruwvoerpositie op veebedrijven. Dat meldt graszaadbedrijf Limagrain. “De eerste snede zal zeker 3 weken later zijn of wordt straks misschien wel overgeslagen, hoe het ook zij, het is zorgelijk voor de ruwvoerpositie op veebedrijven”, zegt Jos Groot Koerkamp van Limagrain.

De lage temperaturen in combinatie met de lage luchtvochtigheid  maken dat de grasgroei nagenoeg stil staat. Groot Koerkamp verwacht dit jaar beduidend meer grasinzaai. Limagrain gaat ervan uit dat het maisareaal dit jaar gemiddeld met 2 procent gaat krimpen. Het bedrijf wijst op het belang van graslandverbetering.  ‘Hiermee breng je nieuwe genetica in de zode en houd je kwaliteit, productie en daarmee de ruwvoervoorraad op peil.’

Laatste reacties

  • geertreitsma110

    6000 kg ds per ha. 20 mei precies 8 weken naar bemesting dan zit je met 1e snede goed. Iedereen denkt tegenwoordig te vroeg hier bij na. Wel is het zo hoe meer kwaliteit gras hoe geiler. Net zoals vrouwen

  • LUCTOR

    @geertreitsma Dus hoe meer vrouwen hoe geiler?
    Beste man je loopt een jaar achter,ik denk dat jij net als een weerman bent die zit er ook geregeld naast met alle gevolgen van dien.

Of registreer je om te kunnen reageren.