Rundveehouderij

Nieuws 4077 x bekeken 6 reacties

Lely favoriete melkautomaat in Duitsland

Viersen - Bijna een derde van de Duitse melkveehouders die eind 2011 van plan waren in een nieuwe melkinstallatie te investeren heeft dat in 2012 ook daadwerkelijk gedaan. Tegen de helft (43 procent) van deze ondernemers kocht een melkrobot, waarbij de keus het vaakst (namelijk bij ruim de helft van het aantal aankopen) viel op een robotproduct van het Nederlandse merk Lely. 34 procent koos een visgraatstal.

Als het gaat over melkinstallaties in het algemeen is DeLaval het vaakst gekozen merk met een marktaandeel van 30 procent. Dat meldt marktonderzoeker AgriDirect Deutschland aan de hand van de kwaliteitscontole van zijn jaarlijkse enquête ViehScanner van 2011. Hierbij werden 1.400 melkveehouders ondervraagd over hun installatie-investeringsplannen. Eind vorig jaar werd aan 1.000 van hen gevraagd wat er van de plannen terecht was gekomen. Bijna de helft van de opnieuw geënquêteerden had de plannen niet gerealiseerd maar stelde de plannen op meer of minder lange termijn alsnog uit te voeren.

Laatste reacties

 • koestal

  Lely favoriet ,maar De Laval de meest verkochte melkmachine

 • jamiemf

  doe mij maar een lely!!

 • voerhek

  Volgens mij heeft Lely hier wel minder verkocht door alle problemen met de A4

 • Koeienboer

  @voerhek: Alle problemen? Hooguit opstart problemen, direct na de introductie. Wij melken sinds september 2011 en hebben nog geen problemen gehad bij onze 2 A4's

 • chickenfarmer

  sorry hoor maar vaakst is niet correct Nederlands, vervang vaakst met meest.

 • Rikkamperman

  Vaakst staat gewoon in de 'dikke' .

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.