Rundveehouderij

Nieuws 3602 x bekeken 8 reacties

Huidig weidegras nog niet geschikt voor jongvee

Apeldoorn - De samenstelling van het voorjaarsgras dat er nu staat is niet afgestemd op de behoefte van jongvee. Als jongvee nu ingeschaard wordt, zou dat leiden tot luxe consumptie.

Dat stelt Agrifirm Feed. Luxe consumptie leidt tot een lagere voer- en mineralenbenutting en daarmee tot relatief veel verliezen via mest en urine.

Agrifirm adviseert dan ook om het jongvee pas na de eerste snede weidegang te bieden voor een passende energie- en eiwitvoorziening. Het huidige voorjaarsgras kan wel benut worden door de melkgevende koeien. Andere optie is om het te laten groeien om het vervolgens te winnen als een kwalitatief goede graskuil.

Laatste reacties

 • kschouten

  Er word in deze redenatie geen rekening gehouden met de kostprijs per dier per dag en de arbeids besparing IK heb er 45 buiten gedaan en zat vanmorgen een half uur eerder aan de koffie

 • Ronijn

  Dat ligt eraan hoeveel tijd je nodig bent voor je jongvee. Hier is het 1x per dag voer voor draaien en een paar keer voer aanschuiven. Dan heb ik liever het jongvee achter het voerrek dan achter de draad.

 • harmelling

  De eerste snede geheel in de kuil voor de melkkoeien, dit scheelt ook in de kosten wat betreft minder krachtvoer aankoop. Laat de pinken lekker de laatste sneden van 2012 opvreten .

 • Edje2

  koeien in de wei, krachtvoerkraan bijna dicht, meer kun je nooit verdienen ook niet als je de eerste snee eerst maait!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • melkkoeienboer

  de laatste sneden van 2012 waren juist de beste!

 • Bison

  Scheelt een hoop tijd en geld om de koeien en pinken hun eigen gras te laten maaien,..goedkoper kan het niet.

 • koestal

  de koude regenbuien zijn ook niet goed voor de hoogproductieve koeien,af en toe weer een met een hard kwartier

 • hoekerland1

  Wij zijn het helemaal met jou eens Edje2 + als de beesten niets vertrappen geeeeeeeen verliesen, super toch.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.