Rundveehouderij

Nieuws 3065 x bekeken 7 reacties

FrieslandCampina verdient 9 miljoen aan weidemelk

Amsterdam - Weidemelk levert FrieslandCampina jaarlijks 9 miljoen euro op aan extra omzet. Dat zegt voorzitter van de zuivelcoöperatie Piet Boer.

Het bedrijf betaalt 30 miljoen aan weidemelkpremies uit aan boeren. 21 miljoen daarvan is dus herverdeling van melkgeld, aldus Boer, die woensdagavond sprak op een discussieavond over de melkveehouderij in de Rode Hoed in Amsterdam. Volgens Boer is het systeem van weidemelkpremie inmiddels volkomen geaccepteerd en onomstreden binnen FrieslandCampina. De weidepremie heeft ertoe geleid dat de teruggang in weidegang is gestopt, stelt hij.

Laatste reacties

 • alco1

  Piet Boer 'berekend' die cijfers door met een natte vinger in de lucht te gaan staan.

 • jan1966

  Die 30 miljoen zou je zo snel mogelijk uit de markt moeten halen. Als consumenten willen dat koeien in de wei horen dan moeten ze daar ook voor betalen.

 • abtje

  Jan1966. Leuk maar je draait het nu net om. De koeien LIEPEN altijd al buiten, dus daar hebben ze altijd al te weinig voor betaald.
  Bovendien kan het wel eens een laatste stuiptrekking zijn met een/twaalfde deel van het jaar koeien buiten. Andere fabrieken accepteren ook al een duurzame stal en zometeen heb je weer ouderwets fabrieken die het helemaal niets interresseert.

 • kremer

  En de directie voorzitter durft met droge ogen op de jaarvergadering temelden dat de weidemelktoeslag een kostenpost is.

 • koestal

  gegoochel met woordspeling

 • melkboertje

  boeren en burgers, geloof nou niet dat campina iets onderneemt voor boeren zoals bv weidemelk dat campina dat geld kost, denk goed na waar anders de heren van campina de bonussen vandaan moeten halen, de boeren krijgen gewoon een koekje van eigen deeg, en betekent aan het eind van de rit dat de boeren dat weer dat geld moeten ophoesten.
  en zo kan campino geen schrijffout hoor, gewoon stoer blijven doen voor de buitewereld..

 • fokkert

  9 miljoen aan extra omzet
  hoeveel extra winst?

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.