Rundveehouderij

Nieuws 2319 x bekeken 4 reacties

Fries voercentrum bouwt tweede lokatie in Dokkum

Leeuwarden - Het Friese voercentrum start na ongeveer een jaar uitstel met de bouw van een tweede centrale voeropslag en -verdeelstation in Dokkum. Dit melden de initiatiefnemers. Vorig jaar mei meldden ze dat de bouw van een tweede centrum op de lange baan moest worden geschoven omdat ze de financiering niet rond kregen. Nu is deze hobbel genomen.

Het centrum zorgt in opdracht van veehouders dat de koeien dagelijks het juiste menu voorgeschoteld krijgen. Het voercentrum is in 2010 met 6 veehouders gestart in Leeuwarden en is vervolgens doorgegroeid naar 25 veehouders. Vanuit het centrum worden dagelijks 2.500 koeien gevoerd.

Het nieuwe centrum wordt aan de rand van Dokkum gebouwd, op een bedrijventerrein, maar te midden van veehouders. Vanuit dit centrum kunnen dagelijks minimaal 3.000 melkkoeien worden gevoerd.

Laatste reacties

 • kremer

  te ver weg

 • hylkema.l

  een boer die goed kan rekenen, brengt zijn gras niet naar een voercentrum om het als kuilgras weer terug te krijgen.

 • abtje

  @Hylkema.I Ik zou niet weten waarom niet. Als je in de dichte omgeving woont is het best te overwegen. Je hoeft om te beginnen al geen sleufsilo's te bouwen en geen uitkuilappararuuraan te schaffen. Het is in Nederland relatief nieuw, dus die jongens moeten ook even wennen. Dus nu is de top nog erg duur, maar dat gaat wel verbeteren. Waar de meesten moeite mee hebben is dat je op je eigen kwaliteit word afgerekend. Dat valt vaak tegen, Denken dat je goed gras hebt, tot je de uitslagen krijgt.
  In Israeal, waar het vandaan komt, is het zeer succesvol. De koeien krijgen een perfect uitgebalanceerd voer waar je geen omkijken meer naar hebt.

 • alco1

  Een goed initiatief, moesten we hier ook hebben. Al heb ik wel bedenkingen of het aanleveren van producten wel met met net zoveel passie gaat, dan als het voor je eigen gaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.