Rundveehouderij

Nieuws 654 x bekeken 1 reactie

Frans zuivelbedrijf schrapt 237 banen

Surgeres – Het Franse zuivelbedrijf Terra Lacta gaat 237 van de ongeveer 1.300 banen schrappen. Op het hoofdkantoor van de onderneming, die aan het fuseren is met de veel grotere collega Bongrain, gaan 75 banen weg en bij de 13 fabrieken nog eens 162.

Dat hebben de Franse bonden meegedeeld na overleg met de directie van Terra Lacta. Directeur Alain Lebret sprak eerder van 100 tot 150 banen, maar volgens de bonden komt de uiteindelijke rekening van de fusie een stuk hoger uit. Dat komt onder meer doordat één zuivelfabriek in Mareuil in de Vendée definitief gaat sluiten en de toekomst van andere vestigingen op de tocht staat.

De bonden overwegen of ze met een staking, een altijd in Frankrijk aangewend strijdmiddel, tegen de ontslagen moeten gaan protesteren.

Eén reactie

  • koestal

    saneren en nog eens saneren,dan kun je pas een goede melkprijs neerzetten

Of registreer je om te kunnen reageren.