Rundveehouderij

Nieuws 871 x bekeken 1 reactie

Eerste actie Britse melkveehouders

Derby - Rond de honderd Britse melkveehouders hebben deze week een distributiecentrum van winkelketen Co-op in Alfreton bij Derby korte tijd bezet gehouden. Ze protesteren daarmee tegen de dreigende verlaging van de melkprijs door de situatie op de nationale kaasmarkt. Het protest was georganiseerd door Farmers for Action. Volgens voorzitter David Handley is dit 'pas het begin van onze demonstraties'.

Boerencoöp First Milk heeft kort geleden aangekondigd dat het de melkprijs voor boeren die aan de kaasproductie leveren maximaal 2,3 cent per liter zal moeten verlagen als de winkelbedrijven niet bereid zijn meer voor de kaas te betalen. Na die aankondiging hebben ook andere Britse zuivelbedrijven soortgelijke berichten naar buiten gebracht. Omdat de Co-op één van de grootste afnemers van kaas van First Milk is, werd dit bedrijf als eerste voor een demonstratie uitgekozen. Handley: ''Maar Co-op heeft ons na onze actie per brief laten weten dat ze de kaasprijs juist hebben verhoogd dus nu willen we van First Milk weten wat er aan de hand is in de melkwereld.''

Eén reactie

  • koestal

    boeren zijn meestal de sluitpost in de keten

Of registreer je om te kunnen reageren.