Rundveehouderij

Nieuws 1564 x bekeken

Duitse melkquota van de hand voor 1 cent per kilo

Berlijn - De prijs van de melkquota is in Duitsland op de dinsdag gehouden voorjaarsronde van de beurs naar een historisch dieptepunt gezakt. Zowel in de westelijke (en veruit grootste) als oostelijke handelsregio daalde de prijs naar 1 cent per kilo; in het westen 4 cent minder dan bij de voorlaatste handelsronde in november vorig jaar. In de oostelijke handelsregio beperkte de daling zich tot 2 cent.

Het Bauernverband (DBV) verbaast zich gezien de korte resterende looptijd van de quotering, niet over de beursresultaten. “De melkveehouders houden met het einde van de quotering bij hun planning al duidelijk rekening,” constateert de boerenfederatie.
Op de twee beurzen ging in totaal 124,9 miljoen kilo van de hand. Dat is 0,41 procent van het totale Duitse quotum. In het oosten werd afzonderlijk bekeken krap 15 miljoen kilo omgezet. Bij elkaar werd 317,7 miljoen kilo aangeboden en 172,9 miljoen kilo gevraagd.

Of registreer je om te kunnen reageren.