Rundveehouderij

Nieuws 1280 x bekeken 5 reacties

Britten rantsoeneren babymelkpoeder

Londen – Britse winkelbedrijven rantsoeneren babymelkpoeder om te voorkomen dat er veel illegaal naar China wordt doorgesluisd. Britten mogen nu per keer niet meer dan twee blikken van de poedermelk kopen. Dat heeft Danone, producent van de merken Apramil en Cow and Gate, meegedeeld.

‘’Dit rantsoen is om te voorkomen dat sommige individuen melkpoeder in bulk kopen en dat vervolgens onofficieel exporteren naar China. De toegenomen vraag wordt gevoed door die export naar China om te voldoen aan de vraag van ouderen die Westerse merken voor hun baby’s willen gebruiken,’’ aldus de Britse tak van Danone. Het bedrijf biedt daarbij zijn verontschuldigen aan voor het ongemak. ‘’We weten dat de meeste ouders maar één pak tegelijk kopen dus de gevolgen zijn naar we hopen minimaal.’’
Om aan de Chinese vraag en de daarvan afgeleide toegenomen vraag in andere landen te voldoen, voert Danone de productie van de melkpoeder momenteel op. Toch wordt gevreesd dat zich hier en daar op de Britse markt tekorten kunnen voordoen. ‘’Als ouders hun favoriete merk niet kunnen vinden, dan raden we hen aan bij een andere winkel te kijken.’’

Laatste reacties

 • agratax2

  Is in Noord Gelderland al enkele weken aan de gang. eerst eigen volk en dan de Chinezen hoorde ik aan de kassa van een wel bekende Supermarkt keten.

 • Bison

  Zou het niet eens tijd worden dat moeders hun babies weer aan hun tiet leggen en de kleine voeren zoals nature intended inplaats van al die kunstmatige rotzooi.

 • Zuperboer

  Waarom eerst eigen volk, die klagen alleen maar over hun agrariers, als de export meer oplevert snel laden die containers, dan voelt men het pas echt.

 • koestal

  In Beilen wordt hard gewerkt aan een nieuwe fabriek voor babymelkpoeder voor de export naar China door Friesland-Campina

 • abtje

  @Zuperboer, gebeurde na de tweede wereldoorlog toch ook?
  Alles ging de grens over, bracht meer op, binnen no time een vaste prijs gerealiseerd door de overheid zodat het voor de boeren niet meer interresant was om te exporteren. Prijs was toch gelijk.
  Niet dat de boeren daar beter van werden, maar het eigen volk had tenminste weer goedkoop voedsel.
  Sommige dingen veranderen nooit.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.