Rundveehouderij

Nieuws 458 x bekeken

Britse melkproductie komt lager uit

Londen – De Britse melkproductie is in het op 31 maart afgelopen melkjaar voor de eerste keer in drie jaar onder de 13 miljard liter uitgekomen.

In totaal kwamen de Britse melkveehouders op 12.970 miljoen liter, dat is bijna 500 miljoen liter, ofwel een kleine 4 procent minder dan een jaar eerder. Een superheffing komt voor de Britse melksector daarom opnieuw niet in beeld.

Dat blijkt uit een voorlopige opgave van de Rural Payments Agency, het Britse bureau toeslagrechten. Volgens een woordvoerder is het niet uitgesloten dat het uiteindelijke cijfer voor de melkproductie toch net boven de 13 miljard uit zal komen. De melkproductie in Groot-Brittannië lag aan het begin van het melkjaar nog boven het niveau van een jaar eerder. Aan het eind van de zomer is die tendens echter omgekeerd. In maart, een maand met slecht weer en veel sneeuw, kwam de Britse melkproductie met ruim 1,1 miljard liter zelfs 7,5 procent lager uit dan een jaar eerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.