Rundveehouderij

Nieuws 691 x bekeken

Babyvoeding motor achter Danone

Parijs - Het Franse voedingsconcern Danone heeft de omzet in het eerste kwartaal van 2013 zien toenemen naar bijna 5,34 miljard euro, dat is een groei van 5,6 procent ten opzichte van de vergelijkbare periode in 2012. De sterkste groeier was babyvoeding (Nutricia) dat ruim 17 procent meer omzette en daarmee bijna 1,2 miljard aan de omzet bijdraagt.

Ook flessenwater (Evian) deed het goed met een toename met ruim acht procent. In de zuiveldivisie, nog altijd goed voor bijna drie miljard aan omzet, bleef de groei echter beperkt tot 0,8 procent. Geografisch gezien deed Azië en dan vooral China het het beste. In Europa blijft ook Danone flink last houden van de crisis waardoor de verkopen er met ruim vijf procent inzakten.

Of registreer je om te kunnen reageren.