Rundveehouderij

Nieuws 2427 x bekeken

Ausnutria Hyproca wil nieuwe fabriek in Heerenveen

Heerenveen - Zuivelonderneming Ausnutria Hyproca wil een nieuwe fabriek bouwen in Heerenveen. Voor de bouw van de fabriek is de onderneming van plan 14 hectare grond te kopen op het Internationaal Bedrijvenpark Friesland, aan de A7.

Met de fabriek wordt de productiecapaciteit wat betreft baby- en kindervoeding opgeschaald. Ook het nieuwe hoofdkantoor moet op deze locatie verrijzen. Het huidige hoofdkantoor is al in Heerenveen gevestigd.

De plannen moeten nog in detail worden uitgewerkt. Over de capaciteit van de fabriek wil de woordvoerder nog niets kwijt zolang het vergunningentraject nog niet is afgerond. Ook moet het definitieve investeringsplan nog worden onderworpen aan goedkeuring van de aandeelhouders.

De zuivelonderneming verwacht desalniettemin in januari 2014 met de bouw van start te kunnen gaan. Het bouwproject zal in fasen worden gerealiseerd. De eerste fase betreft de bouw van de meng- en verpakkingsfaciliteiten en een hoogbouwmagazijn. Naar verwachting zal de eerste fase eind 2014 worden afgerond.

Met de keuze voor de locatie vestigt Ausnutria Hyproca zich naast de nieuwbouw van A-ware en Fonterra. Algemeen directeur en aandeelhouder Bart van der Meer: “Wij denken gelijk over de voordelen die dit bedrijventerrein in Heerenveen biedt. Anders dan een goede verstandhouding als buurbedrijven, heeft de locatie van onze fabrieken geen achtergrond.”

Ausnutria Hyproca ontwikkelt en produceert baby- en kindervoeding onder de eigen merken Kabrita en Neolac, en de merken Hyproca 1897 en Super Allnutria voor haar aandeelhouder Ausnutria. Ook wordt er geproduceerd onder private label en op contractbasis.

Ook de fabrieken op de huidige locaties in Leeuwarden (Lypack), Kampen (Lyempf) en Ommen, zullen operationeel blijven. In Kampen wordt de fabriek gemoderniseerd zodat de productiecapaciteit kan worden opgeschaald. De bedoeling is dat in Kampen, naast halffabricaten voor de vestiging in Leeuwarden, ook halffabricaten worden geproduceerd voor de nieuwe fabriek Heerenveen

Of registreer je om te kunnen reageren.