Rundveehouderij

Nieuws 345 x bekeken

Winst Warrnambool meer dan gehalveerd

Allansford – De winst van Warrnambool Cheese and Butter (WCB) over de tweede helft van 2012 is meer dan gehalveerd ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder naar 12 miljoen euro (15,3 miljoen Australische dollar).

De omzet daalde met 11,7 procent naar 181 miljoen euro. Dat blijkt uit de gepubliceerde halfjaarcijfers van het Australische zuivelbedrijf. Ook de resultaten voor 2013 staan onder druk. WCB ondervindt momenteel hinder van sterke concurrentie wat betreft het inkopen van rauwe melk op de Australische markt, matige opbrengsten op de wereldmarkt en de sterke Australische dollar.

De directie wil gezien de tegenvallende resultaten nog geen uitspraken doen over een eventueel uit te keren dividend. WCB probeert door strategieaanpassingen haar prestaties te verbeteren. Zo zet de onderneming onder meer in op de productie van hoge kwaliteit melkpoeders en producten met toegevoegde waarde.

Ook heeft WCB een overeenkomst gesloten met de Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Tatua voor de productie van lactoferrine in Allansford. De vraag naar lactoferrine  neemt toe als gevolg van de stijgende vraag naar babyvoeding in Azië. FrieslandCampina en WCB hebben samen een joint-venture opgericht voor het prebioticum Vivinal-Gos, een ingrediënt voor onder meer kindervoeding.

Of registreer je om te kunnen reageren.