Rundveehouderij

Nieuws 2734 x bekeken 2 reacties

Weinig gebruik van vertrekregeling FrieslandCampina

Amersfoort - Van de vertrekregeling die de Europese Commissie in 2009 heeft opgelegd aan FrieslandCampina, is nog nauwelijks gebruik gemaakt.

In totaal hebben 76 leden gebruik gemaakt van de regeling en zijn hebben samen 48 miljoen kilo melk meegenomen. Vorig jaar vertrokken slechts 11 boeren bij FrieslandCampina, tegen 25 in 2011. De interesse voor melk  uit de Dutch Milk Foundation nam toe. A-ware vroeg vorig jaar melk aan, te gebruiken vanaf 2014. DeltaMilk sloot een nieuwe afname-overeenkomst tot 2022. Hoeveel melk DeltaMilk voortaan jaarlijks wil is niet bekendgemaakt.

Laatste reacties

  • alco1

    Vertrekken gaan mensen pas als het ergens anders beter is. Dit zou toch beschamend zijn voor het grote FC. als marktleider.

  • jocox

    Pas als je melkverwerker is overgeleverd aan AH's, Jumbo's en consorten moet je 'verhuizen' . De eerstkomende decennia is daar geen enkel reden toe. Kennelijk hebben de meeste leden van RFC dat goed begrepen en zijn anderen de lessen uit het verleden nog niet vergeten ! Kortom heren melkveehouders : Koester uw kroonjuweel RFC en laat u niet door welke mooie praatjes dan ook verleiden en laat de collega's van RFC eerst maar eens een aantal jaren op rij tonen wat ze waard zijn.Wedden dat dat tegen gaat vallen ?

Of registreer je om te kunnen reageren.