Rundveehouderij

Nieuws 2369 x bekeken 4 reacties

Soltens beperkt afzet perspulp tot drie kanalen

Alphen aan den Rijn - Soltens gaat de afzet van perspulp van SuikerUnie efficiënter organiseren door te kiezen voor een beperkt aantal afzetkanalen.

De partijen die aankomende campagne de perspulp gaan vermarkten zijn Agrifirm-Bonda, Farmfeed-Hedimix en Duynie. “Drie grote partijen met landelijke dekking en met veel kennis van veevoeding. Zij zijn in staat om het beperkt beschikbare product optimaal tot zijn recht te laten komen in de Nederlandse veehouderij”, aldus Richard Corsmit, directeur Soltens.

“Schaalvergroting bij de primaire bedrijven vraagt ook om aanpassingen bij de toeleverende bedrijven. Daarom is gekozen voor een efficiëntere afzetstructuur voor perspulp. Dit is zowel in het belang van akkerbouwers, als van melkveehouders”, legt Corsmit uit. “Minder schakels in de keten, die bovendien een landelijke dekking hebben en over veel kennis van veevoeding beschikken. Zo krijgen we de beschikbare perspulp met minder kosten bij de koe”, verduidelijkt Corsmit.

Laatste reacties

 • Hoevink

  'beperkt beschikbare produkt' jaja de mestvergister van suikerunie draait al op volle toeren met perspulp. http://vimeo.com.35005326 video met interview bij suikerunie zegt genoeg.

 • abtje

  Creeer een 'schaarste', beperk het aantal leveranciers en vul je zakken.

 • showkoe

  Volgens moet daar de NMA maar eens naar kijken,helemaal met abtje eens

 • info248

  graaiers

Of registreer je om te kunnen reageren.