Rundveehouderij

Nieuws 1589 x bekeken 4 reactieslaatste update:7 mrt 2013

NVWA onderzoekt beweringen NZO over aflatoxine

Utrecht – De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat onderzoek doen bij de twee melkveebedrijven en de zuivelverwerker die begin dit jaar te maken hebben gehad met te hoge gehalten aan aflatoxine in de melk.

De NVWA zegt in eerste instantie niet op de hoogte te zijn gebracht van de normoverschrijdingen, evenmin als zuivelcontroleur COKZ . Pas vorige week werden ze door de Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO) in kennis gesteld. Die organisatie stelde eerder deze week dat de normoverschrijdingen zes weken geleden zijn aangetroffen. De NVWA onderzoekt nu of de bewering van de NZO klopt dat er geen melk met te veel aflatoxine in de voedselketen terecht is gekomen.

De bron van de vervuiling in de melk is nog niet helder, maar de NVWA houdt er rekening mee dat ook hier mais met te veel aflatoxine de oorzaak is. Het zou dan gaan om vervuilde mais die tot nu toe niet in beeld was bij de toezichthouders.

Laatste reacties

 • abtje

  Lekker zooitje als de stropdassen elkaar de schuld gaan geven...

 • alco1

  Wie spreekt de waarheid?

 • koestal

  Dat schiet lekker op,zeker mosterd na de maaltijd

 • politiek

  Eerder heeft RIKILT ook melding gedaan dat het niet duidelijk is waarom NL , resultaten ( ofwel te hoge gemeten waardes AFLATOXINE ) niet zijn geplubliceerd in de NL rapportages over betrokken jaren . !!

Of registreer je om te kunnen reageren.