Rundveehouderij

Nieuws 2173 x bekeken 1 reactie

Melkproductie februari hoger dan vorig jaar

Zoetermeer - De Nederlandse melkproductie lag in februari 3,1 procent hoger dan vorig jaar. Dat blijkt uit gegevens van het Productschap Zuivel (PZ). Dit is inclusief een correctie voor de schrikkeldag van vorig jaar.

Dit melkjaar is tot en met februari 10,627 miljoen ton melk geleverd, 0,2 procent minder dan vorig jaar. De melkveehouders mogen in de maand maart nog 1,225 miljoen ton melk leveren uitgaande van een quotum van 11,852 miljoen ton. Ter vergelijking werd vorig jaar in maart 1,037 miljoen ton melk geleverd.

Het vetpercentage van de geleverde melk ligt dit jaar volgens de PZ-cijfers wel hoger dan vorig jaar. Nu is 0,1 procent meer vet geleverd.

Vorig jaar werd het quotum uiteindelijk met 0,5 procent overschreden, het quotum is dit jaar echter met 1 procent verruimd, waardoor  0,5 procent meer geleverd kan worden dan vorig jaar. Uitgaande dat tot en met februari 0,1 procent meer vet geleverd is, moet er nog 0,4 procent meer geleverd worden dan vorig jaar om het quotum op basis van vet vol te krijgen.

Eén reactie

  • Senel & Co.

    Waarom stijgen de prijzen dan? Er wordt €3,70 per kg gevraagd voor een volle vracht.

Of registreer je om te kunnen reageren.