Rundveehouderij

Nieuws 1409 x bekeken

Duitse melkproductie blijft nipt binnen quotumruimte

Bonn - De Duitse melkveehouderij heeft tot en met februari 99,9 procent van de quotumruimte benut. Dat blijkt uit de berekeningen van zuivelmarktbureau ZMB.

De beschikbare ruimte is in vergelijking met eind januari 0,1 procent geslonken, maar het ziet er niet naar uit dat deze trend zich in de lopende maand voortzet. De winterkou houdt de productie naar verwachting binnen de perken.

In Denemarken is de melkproductie de afgelopen weken teruggelopen. De overschrijding van de quotumruimte daalde naar 0,46 procent. Dat was begin maart nog 0,53 procent. Een superheffing is echter normaal gesproken niet meer te vermijden. Ruim 450 melkveehouders lopen tegen een heffing aan. Deze wordt door de quotumadministratieve instantie becijferd op in totaal 6,6 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.