Rundveehouderij

Nieuws 2248 x bekeken

Aflatoxine ook in België

Brussel - Ook in België zijn problemen met aflatoxine. Dat meldt de Belgische voedselveiligheidsorganisatie FAVV. Besmette mais is geleverd aan vijf veevoerbedrijven. 53.000 ton mais is geblokkeerd. Een deel van de besmette partij is verwerkt in voer. In het algemeen is de norm niet overschreden, aldus de FAVV.

Volgens de organisatie is er geen kans op normoverschrijdingen in melk. Toch worden vijftig melkmonsters genomen op zes melkveebedrijven. Het voer wordt onderzocht op dertien bedrijven. Na het weekend worden de resultaten bekend. De besmette mais uit Centraal Europa kwam België binnen via de haven van Gent.

De FAVV betreurt de traagheid waarmee de informatie van de Duitse autoriteiten werd bezorgd.

Of registreer je om te kunnen reageren.